Årskrönika mm

Nu har vi tagit steget in i år 2022 och det är dags att reflektera lite om det gångna året.
Några av hästarna som jag trodde en del på har ju haft en del problem och inte kunnat presterat som jag trodde dom skulle göra, bla Dr Martin som hade problem med halsen och som vi senare fick operara i halsen. Livi Oboy och Gandalf Jaam hade ett riktigt bra år förra året med bla framskjutna placeringar i V75 men iår har dom fått ett mellanår pga hälsoproblem, men jag tror dom kommer tillbaka starkt 2022.

Eraja Jaam har varit riktigt bra med 3 segrar.
Categorical hade ett dåligt år 2020 men kom tillbaka iår och gjorde en hel del starka prestationer framförallt i monte, och leverade riktigt bra under hösten och jag tror han får ett bra 2022 då han har stabiliserats i sitt framknä och hovled som var bekymret förut.
Harry Jaam är förvirrad och vet inte riktigt vad trav går ut på än men han har en väldigt bra kapacitet och gjorde några riktiga topplopp med bla 2segrar på 7 starter. Det finns mycket i honom så det blir väldigt spännande iår.
Ivanhoe Jaam gjorde två starter ifjol som treåring och vann båda på ett övertygande sätt och blir jäkligt spännande att följa honom 2022. Honom har jag hållit väldigt högt hela tiden och jag gillar honom så jäkla mycket.

Vi har fått in ett nytt gäng med ettåringar och samarbetet med Daniel Rede'n fortsätter, 4 st från honom.
Sammanlagt har vi 14 st ettåringar.

Några av tvååringarna som blir 3år nu blev kvar i träning så vi har 7st treåringar i träning.

Glädjande nog har vi även ifjol fått in en del nya ägare som har köpt in sig i hästarna både äldre hästar men även fölen har fått nya delägare. Samtidigt som  våra gamla hästägare har investerat i några av unghästarna.

Vi har under året plöjt upp och sått i nytt bete på en hel del av markerna och på så vis få nytt bra bete utan parasiter som alltid finns på lite äldre hagmarker.

En till lösdrifthall har vi byggt, sammanlagt har vi nu 9st lösdrifthallar och med unghästarna och fölston har vi 30st hästar ute året runt.

Nya dörrar till alla tre utgångar i stallet har vi köpt och dom kommer att sättas upp under januari.

Vi hade en mycket uppskattad föreläsning av Sveriges främsta mentala tränare Stig Wiklund för våra hästägare i höstas. Vi började med middag och sen hade vi en drygt två timmar lång föreläsning av Stig och alla var verkligen engagerade.

I december hade vi julbord för hästägarna och det blev verkligen bra. Våran granne Fredrik Sandström tillagade julbordet som blev väldigt uppskattat för den höga kvalitén och smaken.
Åke Wall hade fixat en klurig frågesport med fina priser. Fri bar var det också.....

Vi hade ytterligare ett julbord engagerat tillsammans med årjängs travbanechef Johanna Karlin. Alla tränare, Tjänstemän och styrelse medlemmar från Årjäng, Åmål, färjestad och Arvika var inbjudna och vi hade bjudit in Johan Lindberg som föreläsare. Gemenskap, samarbete och hur vi tillsammans ska ta hand om våra hästägare och rekrytera nya var fokus på mötet. Johan satte oss i grupparbete och det kom fram många idéer och alla var engagerade och diskussionen blev bra. Det kändes verkligen som alla ville jobba vidare med detta och göra något riktigt bra av det.
Styrelse ordföranden för banorna har bestämt en dag i januari för att diskutera vidare hur vi kan gå vidare.

Tim Nagel är sedan några år anställd i stallet och han är en mycket viktig kugge i stallet. Han kör en del lopp för stallet dessutom skor han en hel del av hästarna.
Eftersom det har blivit fler hästar i stallet har vi anställt en till.
Anna Björlin har börjat tre dagar i veckan. Anna har haft en del bra hästar själv på sin gård, men kände att hon ville komma ut och jobba lite hos oss och det är jag väldigt tacksam för.
Anna har mycket bra handlag och är en glad prick som alltid har lätt för skratt...

På tisdag är alltid Anders Nilsson från värmskog här och hjälper oss med boxarna. Anders är delägare i Dr Martin och Irma Jaam.
Fredagarna dyker Arvika gänget Leif och Sture upp. Leffe gör boxarna och Sture är allt i allo......
Vi är mycket tacksamma för deras erangemang.

Janne var med och tränade hästarna tisdag och Fredagarna förut men som alla vet drabbades han av en mycket svår covid infektion och låg i respirator i en månad, han har kommit tillbaka på ett fantastiskt sätt men är inte riktigt klar för att träna häst ännu men till våren då är han nog med igen. För gubben är hård och målmedveten.

Mamma fixade en mycket fin lägenhet i Arvika så huset jag ägde sålde vi och det blev en ganska bra affär.

Vi hade en fruktansvärd upplevelse i somras när vi fick se att vårat fölsto Global Pixie hade fått kolik under natten och det hade gått så långt att det inte fanns något att göra. Det var bara att försöka få stopp på plågorna så fort som möjligt. Detta var något av det värsta jag har varit med om i livet med våra älskade hästar.
Hon hade föl e Googoo Gaagaa bredvid sig men som tur var hittade vi en amma som tog hand om honom.

Under året köpte vi in ett fantastiskt bra fölsto utav Johan Dieden. Caddie jasmina heter hon och är bla syster med mamma till Readly Express. Det är värdstjärnor och betydande avelshingstar i fem led bakåt. Readly Express, Enjoy Lavec, Mack Lobell och American Winner.
Första avkomman är Readly Lavec som var med i derbyt ifjol och har dragit in ca 900 000kr. Vi skickade henne till Frankrike och betäckte henne med Bold eagle och ska föla i mars. Hon kommer hem nästa vecka för hon är inbokad till Calgary Games till nästa år.

Vi har även tagit över nordsvenska Moa Mollyn och hon är dräktig med Horgen Tore.

Vi fick tre föl i år och jag är stolt över alla.
Liam Jaam e Googoo Gaagaa u Global Pixie. e Love You.
Lucky Jaam e Orlando Vici u Evita Jaam e S.J's Caviar
Lixie Jaam e Hard Livin u Global Tess e Dream vacation.

2022 får vi följande föl.
Global on fire. Dräktig med Maharajah.
Caddie Jasmina e Bold Eagle. Inbokad till Calgary Games 2022.
Moa Mollyn e Horgen Tore.
Bella Jaam e Readly Express.
Global Tess är tom men är inbokad till Readly Express.
Evita Jaam är tom.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

  • Leif Gård » Veckorapport:  ”Tack för en jättetrevlig hästägarfest,med god mat och blev lite borttrollad.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln