Onsdag

I onsdags var det en dyr dag för oss. Tre st grusbilar körde material hela dagen, två med bärlager till nya banan och en lastbil med sand till sandbanan. En decimeter ny sand körde vi på och det är en krambar och tung sand som binder sig bra, jäklar vad bra det blev....

Allt bärlager är nu pålagt på nya banan så nu ska det packas,sen ska det på 5cm 0-18 grus som även det ska packas innan topplaget ska på som består av 70% stenmjöl och 30% 0-8 natursand.

Bengt Wall "Valnevikens stuteri" är det som jobbar med banan med sin inköpta grävmaskin. Och han gör verkligen ett kanon bra jobb och vet hur man ska göra för att banan ska tåla regn och hålla i många år.

I torsdags kväll hade LRF lagt sitt årsmöte hos oss och samtidigt firade dom 30år. 50 personer kom det och Fredrik Sandström fixade vildsvins burgare med massa goda tillbehör och klyftpotatis till ,tårta till kaffet.

En större vattentunna blev inköpt under veckan, 8500 liter rymmer den och en bra pump sitter det på så det tar bara 2-3 minuter att fylla den. Det är otroligt viktigt att banorna blir vattnade så det binder materialet så det blir fäste i banan.

I onsdags var vetrinär Nina Lundin här och röntgade några tvååringar som inte hade blivit röntgade, 5 st alla ok.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln