Stallrapport och lite bilder.

Gandalf Jaam och Categorical kollades upp av vetrinär Nina Lundin i onsdags.
Categorical reagerade i sitt vänster framknä och kota och blev behandlad där och där har vi orsaken till att han inte var bra på färjestad i måndags.

Gandalf Jaam var jag ju inte nöjd med på färjestad i måndags trots att han var tvåa och han reagerade i båda sina framknän och blev behandlad där.
 

Natt till tisdag gick föl larmet 00:30 och då var det dags för kallblodet Nova Mollyn som jag har lånat av Kent Jakobsson att föla och det blev ett stoföl e Ingbest. Ingbest vann både kriteriet och derbyt i Norge och är första fyraåringen att gå under 1.20.
Nova Mollyns 9 syskon har tillsammans tjänat 4miljoner, Nova själv drog in 450000kr.
 

I onsdags kollade vi Global Pixie på 16 dagar, hon är ju seminerad med Googoo Gaagaa men hon var inte dräktig. Hon blev omseminerad nu under helgen.

Evita Jaam är under uppsikt under helgen hos Bengt Wall och kommer att semineras med Orlando Vici, det blir mycket Speedy Crown blod i avkomman som det ska vara i Orlando Vici hästar.
 

Igår lördag var Nils Andreasson från Kungsbacka här och kollade på sina delägda hästar Eraja Jaam och Hickory Jaam. Sen är han med i fölet e Readly Express och Global On Fire. Nils kommer även att vara med på Global Pixie föl e Googoo Gaagaa. Global Tess ska semineras med Credit winner som han också ska vara med på.
 

Imorgon måndag är det dags för Livi Oboy på färjestad, lunchtrav. Springspår har vi fått och vi möter en bra häst som Berglöf har från innerspår, men vi ska ge honom en match..... Det blir barfota runt om och stora cant se back.
 

Tim Nagel blev diskad för trängning 500 kvar som etta i bredd lopp igår på Åmål.
Han störde inte konkurrenten så den fick galopp. Tim fick 21 dagars körförbud för den incidenten, vi har haft två fall i veckan där ryttaren på solvalla  och en kusk på Visby i fredags som gav en enhandare med pisken,vilket skadar svenskt travsport anseende och dom blev avstängda 29 dagar alltså en vecka mer.

Breddlopp är ju till för ungdomar och amatörer och såna som Tim och hans familj som tränar sina hästar själva och kör sina hästar själva i loppen är ju oerhört viktiga för sporten för där har vi ju tappat flest utövare.

Är det här verkligen en rättvis bestraffning gentemot enhandare med pisken.
Ibland är det bara tragiskt med SVENSK TRAVSPORTS fingertoppskänsla......
 

Onsdag grejade vi med hagar,lunch med arbets gänget.
Sen är det bilder på kallblodsfölet.

Och en bild på ettåringarna på bete.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

  • Leif Gård » Veckorapport:  ”Tack för en jättetrevlig hästägarfest,med god mat och blev lite borttrollad.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln