Årskrönika

Då var det dags att summera året i en liten årskrönika.
Den nya banan som blev klar i våras blev ett riktigt bra lyft särskilt för unghästarna men även för dom äldre hästarna. Vi kan variera träningen med långa intervaller eller korta repor,vi kan höja pulsen i stigningen och sedan välja om vi vill fortsätta med hög puls eller sänka den på raksträckan.

Den tål oerhört mycket vatten så den har varit mycket fin trots allt regn som har kommit, dyr blev den men jäkligt bra... Rakbanan har också varit väldigt bra trots regnet, vi har samma ytlager på Rakbanan som nya banan.
 

Vi har fått 5st föl iår som jag är både otroligt nöjd och stolt över och det ska bli mycket spännande att följa dessa krabater i resan framöver och få tävla med dom.
Kelly Jaam e Readly Express u Global On Fire e Love You.
Kicken Jaam e Broadway Hall u C.R Bedazzled.
Kenzio Jaam e Nuncio u Global Tess.
Kalla Jaam e Ingbest u Nova Mollyn.
Kevin Jaam e Infinitif u Bella Jaam.

 

Gandalf Jaam segrar under hösten och framför allt V75 segern. Tror Gandalf får ett mycket bra 2021..
 

Livi Oboy gjorde många bra lopp och på det sättet han var 2a i V75 på Örebro var riktigt bra. Det här är en häst jag tror vi får mycket roligt med 2021.
 

Dr Martin gjorde det riktigt bra under hösten som treåring och när han får en vinter till på sig så blir det riktigt bra.
 

Vi har satt upp ytterligare en lösdrifthall på gården och har nu sammanlagt 8st.

Vi har grusat upp och förbättrat runt lösdrifthallarna under hösten och även gjort väg till hösilage platserna i några av lösdrifthallarna så vill dom inte skita ner fötterna så slipper dom det. Även om även det kostade en del så blev det väldigt bra.

Att vi fick en plats till Maharajah och 2 platser till våra fölston nästa år är jag väldigt nöjd med särskilt som platserna är selekterade, det här ska bli sååå jäkla spännande och inspirerande.
 

Tack vare att vi har ett högt värde på gården så har vi tillsammans med Länsförsäkringar bank jobbat fram bra vilkor då vi har alla lån i bottenlån.

Samarbetet med Sveriges bästa mentala coach/tränare Stig Wiklund har verkligen varit mycket givande och man har genom hans verktyg verkligen tänkt till och tagit till sig av hans budskap.
Och man får verkligen energi och inspiration när man samtalar med honom. Stig har jobbat med många företag så det blir väldigt bra idéer och råd även där. Och en sak är säkert, han brinner verkligen för det här att stötta och inspirera människor.
 

Unghästarna som vi har tränat upp åt andra har verkligen gått bra under året.
Diana Zet vann både stochampionatet och stoderbyt.
Milady Grace vann Breeders Crown och var tvåa i stoderbyt.
Don Fanucci Zet vann sprintermästaren och var tvåa i derbyt.
Dwanye Zet gjorde det också bra.
Sammanlagt har dom dragit i drygt 18 miljoner.
 

Även i år har våra gamla hästägare köpt in sig i nya unghästar vilket jag är oerhört glad för men vi har även fått in några nya ägare till gänget.
I och med det kan vi fortsätta att satsa framåt och utveckla verksamheten ytterligare.

Vi brukar ju ha lite träffar och arrangemang med hästägare men tyvärr så har ju inte det gått tack vare pandemin under 2020 men när det är över så får vi hjälpas åt att skapa möte och roliga upplevelser.
 

Gödselhanteringen har vi förbättrat och det blev riktigt bra, lätt att tömma dyngkärran bilden är på Bengt Wall och hans son Theodore i grävmaskin när dom fixar till det.

En longeringsvolt har vi också fått till bra under året.

Nu ser vi fram emot ett toppenbra 2021.
 

Gott nytt år från oss i stall Moberg.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln