Lite ny info. 

Förra veckan blev en bra vecka på travet först var vi till Åby med Categorical vi kunde inte nå ledningen utan det blev rygg på ledaren istället och gick ruggigt fort på upploppet men han tyvärr inte fram utan det fattades en nos. Han var bättre i rygg nu så det var väldigt positivt. Kommer troligvis att anmälas till Åby 1 november med spårförbehåll. 

På fredag förra veckan åkte vi till Romme med Global Skipper och Paleo Pride.  Skipper var otroligt bra som tvåa efter ett tufft lopp med nästan 1500m i tredje spår över 3000m.
Paleo Pride var trea i samma lopp och gjorde det godkänt. 
Vi kollade upp Skipper i torsdags med Nina och allt var bra. 

Paleo var därimot halt på höger framkota vid böjprov å även svullen där han fick gaffelbandskadan hos Flemming, gaffelbandet är bra men därimot är griffelbenet av. Det är ett litet ben som är lätt att ta bort och vilan är bara några veckor. 
Skipper har jag inte bestämt lopp för än. 

Onsdag denna vecka var vi till Bjerke med Global Tess och Evita Jaam. Tess begärde jag för mycket av ifrån start med det tråkiga spår 7 så hon slog ihop och galopperade. 
Evita Jaam gick fort sista biten när hon fick luckan till andra priset och kändes mycket bra. Hon kommer troligtvis att starta nästa lördag 27oktober. 

I torsdag var vi in till Årjäng med Gandalf Jaam och Livi Oboy båda skötte sig utmärkt på 1,30 med 23 sista 500.
Även Margaretasjöhammar och Roald A Boko var med, Maggan skötte sig bra kanske lite trög på 1,30. Roald är bättre nu hemma men på banan var det mycket annat å kolla på så det var svårt att få honom att ta i. 

I tisdags startade Eraja Jaam på axvalla men han blev alldeles för het så jag var tvungen att köra fram utvändigt ledaren så han inte skulle kväva sig så han blev trött 
vi måste sätta på honom ett skarpare bett till nästa lopp. 

Valnes Idolia startar på Bjerke onsdag. 

Mon Petit Cheval tränar bra nu men jag har inte hittat något lopp till honom än. 

Global Villy kollade vi upp med vetrinär när han krånglade i provloppet men det var inga fel och han tränar bra hemma kommer att gå in till banan nästa vecka. 

Cobbys Nana tränar på som vanligt hemma ska få gå in till banan för ett banjobb snart igen. 

 Vi har två ettåringar kvar att sätta ivagn dom kom lite efter eftersom dom har varit förkylda. 

Förra helgen var Leif Tano och Ulf Ingman och hjälpte oss med lite jobb på gården när dom ville ha kaffe kommunicerade dom som på bilden.....

Det var dåligt med bete i sommar men nu går fölen och stona på riktigt bra bete....


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln