Föl e Uncle Lasse och seger för Idolia. 

I lördags kväll fick vi ett mycket intressant föl när Global on fire nedkom med ett sto föl e Uncle Lasse och Love you som morfar. Global on fire var ju en riktig fin tävlingshäst och hon är linje avlad på ett av Frankrikes förnämsta fölsto genom tiderna Nesmile vilket gör henne mer intressant precis som hennes helsyster Global Pixie som har sin första avkomma i tvååriga Gandalf Jaam som jag är så jäkla nöjd med. 

Igår var vi till Axevalla på lunchtrav med Evita Jaam som gjorde sitt livs första start och hon gjorde det bra som fyra. Hon har ju varit lite nervös och stressad i provloppen men det blir bara bättre och bättre med det trots flera omstarter och matrialfel som drog ut på starten så fungerade hon bra. 

Valnes Idolia var också med till Axevalla och hon drog till ledningen och vann lätt med krafter kvar på 1.16,2 full väg i sin andra start i livet och hon är verkligen härlig den här hästen gör bara det hon behöver och jag är riktigt imponerad av hennes sätt. 
Det är ju en ganska otrolig och även sorglig historia om henne som vi kan ta nu. 
Vårat fölsto Global Express fick ett hingst föl e S. J's caviar men tyvärr dog han efter ett dygn och några dagar tidigare så hade Bengt Wall på Valnevikens Stuteri fått ett sto föl där mamman hade dött dagen efter. Dom hade försökt med andra ston som hade mist sitt föl från flera håll i Sverige men dom ville inte ta imot det här lilla fölet. När Bengt fick reda på att Express hade mist sitt föl kom dom och hämta henne och även det döda fölet och efterbörden och på något sätt fick dom Global Express att ta emot fölet direkt och fölet var Valnes Idolia som troligtvis inte hade klarat sig utan Express som mamma. En sorglig historia som på något sätt fick ett lyckligt slut. 

Bilden är på Idolia seger igår. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

  • Leif Gård » Veckorapport:  ”Tack för en jättetrevlig hästägarfest,med god mat och blev lite borttrollad.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln