Skipper, föl och Årjäng. 

I måndags gjorde Global skipper första starten efter sin knä operation på Bjerke han öppnade bra fick överta ledningen och vann sen med många längder. Han kändes väldigt bra och fräsch i sina ben, vi kollade upp honom med veterinär Nina i torsdags och han hade inga reaktioner. Nästa start blir eventuellt Årjäng 2/7. 

I onsdags kväll 11:30 fölade Bella Jaam hon fick en hingst e S. J's caviar allt gick bra och efter fyra timmar hade han hittat maten och det är verkligen en härlig grabb det här.... 

Midsommarafton var det dags för Årjäng med Global Tess och Eraja Jaam. Tess körde jag till ledningen med och jag ville verkligen prova henne där eftersom hon har känts så bra i träningen, med facit i hand så var det fel jag skulle istället ha släppt till Björn då hade vi varit etta och tvåa. Nästa gång kör vi bakifrån och bygger mod och självförtroende men är det ett enklare lopp så kanske vi laddar igen.......... ☺️ ☺️  

Eraja Jaam tog jag en lugn start med det blev inget tempo på loppet men varje gång jag tänkte köra fram så var det någon framför som körde fram, samtidigt ville jag köra i ryggar så länge som möjligt för att lära honom. Han gick väldigt bra till slut som tvåa och han var lugn och fin i loppet och det var viktigt för framtiden. Nästa start kan eventuellt bli 2/7 i Årjäng eller 13/7 i Årjäng. 

Categorical har tränat bra under veckan och i torsdags kollade vi upp honom med Nina och han hade inga reaktioner vi kommer troligtvis att anmäla honom till Jarlsberg 6/7. Det är norska sprintermästaren för norsk födda fyraåringar. Försök och final samma dag med 400 000 i första pris i finalen. 

Mon Petit Cheval kommer att anmälas till färjestad 30/6 med spårförbehåll. 

Evita Jaam gör sitt livs första start på Axevalla på tisdag och det ska verkligen bli spännande, otroligt efter den otäcka skadan för ett år sedan. 

Valnes Idolia startar också på Axevalla på tisdag. 

Global Villy tränar bra och kommer snart att få gå in till färjestad för jobb. 

Freja Jaam blir bättre och bättre. 

Cobbys Nana har fysik och teknik som hon skulle vara startklar men hon är så jäkla tittig på allt runt omkring så det är svårt att få henne att lyssna på mina kommandon men det är bara att öva så brukar det släppa till slut. 

Bilden är på Bella Jaam som precis har fått en hingst e S. J's caviar. 

En midsommar i slutet av 70-talet som jag minns väl pappa startade våran Anita Nibs i Årjäng i ett avdelnings lopp som dom hade på den tiden. Först ett efter 1640m där hon blev femma sen ett 2140m lopp där hon vann på 1.17,4 som var en mycket bra tid för klassen på den tiden. Tvåa var pappas klasskramat Leif Berggren med Etta Bunter och det visade sig att det var svenskt rekord för just avdelnings lopp över aktuellt distans och startmetod. Jag var runt tio år men minns det som igår.... 

Ha en fortsatt trevlig helg. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln