Veterinär, träning och lite annat. 

I onsdags var veterinär Nina Lundin på gården och kollade upp några nya plus hade återkontroll på några som hon kollade på för två veckor sedan. 
Categorical var helt bra i sitt vänstra framknä nu och han har tränat lite lättare i en vecka men idag fick han en hårdare pass. Efter en ordentlig värmning blev det 4 repor på rakbanan mellan 26-30 sen 4 intervaller i sanden utan vila imellan. Han känns kanon bra och anmäls till Årjäng 1/6 med några spårförbehåll. 

Valnes Idolia var ok i återkontrollen och hon tränade starkt idag 4 intervaller på rakbanan mellan 27-32 sen 4 repor i sanden. Hon anmäls till Årjäng 1/6 med spårförbehåll 2,4,5,12. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp direkt, talang och fysik finns det i henne. 

Dante Jaam var ok vid återkontrollen och vi börjar träna igen. 

Eraja Jaam började snora dagen efter att han startade i Eskilstuna och vi kollade halsen på honom i onsdags och han hade slem i halsen vi kollar halsen om en vecka igen. Vi böjde igenom honom samtidigt men han hade inga reaktioner i benen. 

Global Skipper kollade vi också upp nu när han har tränat ett tag efter sin knä operation och han var ok. Han känns väldigt bra i träningen och idag gick han ett hårdare pass ihop med Categorical och jag var jäkligt nöjd med honom det känns helt rätt med honom nu. Han startar om ca 2-3 veckor om jag hittar rätt lopp till honom. 

Global Tess gick ett lätt jobb idag allt bra med henne hon anmäls till färjestad 4/6 om hon kommer med eftersom hon har dåligt med poäng nu. 

Evita Jaam var bra idag tillsammans med valnes idolia. Evita Jaam kommer troligtvis att gå provlopp p onsdag nästa vecka och sen hoppas jag att hon kan kvala. 

Global Villy tränar på som vanligt och känns bra han ska snart få börja gå på rakbanan. 

Mon Petit Cheval blev behandlad i vänster framknä i onsdags men det var bara en liten reaktion, 11 juni på färjestad kommer han att anmälas till. 

Cobbys Nana tränar bra här hemma som vanligt hon kommer att gå ett nytt provlopp nästa onsdag hon lär sig mer och mer i provloppen. 

Freja Jaam är betydligt piggare i träningen nu och såg fin ut på rakbanan idag. 

Tvååringarna tränar bra överlag och vi ligger mellan 40-45 på rakbanan och nån repa får dom sträcka ut mellan 35-40. 

Det behövs mycket vatten på banorna nu för att det ska bli bra tränings förhållande, dränkte banorna igår kväll och sen fick dom några tunnor kl 06 i morse innan vi började träningen. 

För två veckor sedan fick vi första fölet ett sto föl e S. J's caviar u Global Mon Chichi e Lindy Lane. 

Idag blev C. R Bedazzled konstaterad dräktig på 16 dygn med Orlando Vici. 

Imorgon ska jag och Leif åka och titta på categorical ettåriga bror som är efter S. J's caviar är han fin så verkar det vara några som vill köpa in sig på honom. 

Global Pixie blev om seminerad med Nuncio i början av veckan eftersom hon gick tom första gången. 

Bilden är på Valnes Idolia som ettåring. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

  • Leif Gård » Veckorapport:  ”Tack för en jättetrevlig hästägarfest,med god mat och blev lite borttrollad.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln