Eraja trea, Ica och lite annat. 

Eraja Jaam startade på Örebro i söndags och var trea. Han hade bakspår på tilläggsvolten så det var tufft redan på pappret före loppet. Han fick gå på i tredje spår 1250 kvar och fick en dålig häst framför sig och fick ut i fjärde spår i utgången av sista sväng och gick bra över upploppet tyvärr hängde han en del på höger tömmen så han har nog känning av något så han ska kollas upp imorgon tisdag av veterinär Nina Lundin. 
Även Mon Petit Cheval var med till Örebro men tyvärr blev han lite less i den snabba avslutningen i loppet så han var först utan pengar. 

I lördags var Ica i Arvika som är delägare i Livi Oboy här med några av sina anställda. Vi började med att dom fick testa att köra häst i dubbelvagn på rakbanan i i ganska snabba intervaller sedan pratade vi lite träning, utrustning och olika typer av hästskor och efter det blev det en rund tur på gården och visade lite hästar. Under V75 loppen blev det en gemensam middag dovhjort och pannacotta till efterrätt. 

Idag kom våran nya vatten pump som vi har köpt, den kommer att drivas av hydrauliken på traktoren och pumpar 1700 liter per minut så nu jäklar ska vi vattna banorna så dom blir perfekta. Vatten på banorna är väldigt viktigt för fäste och svikt. 

Idag blev Harry Jaam kastrerad inne på kliniken men Livi Pamir hade slem i halsen så honom får vi kolla om ca två veckor igen. 

På torsdag startar Dante Jaam i Årjäng från spår tre i volten över 1640 m hoppas vi får en bra start för tror att det är rätt distans för honom han är bra i träningen och vi kommer att ändra på lite grejer på honom bla nytt bett och andra bakskor och barfota fram. 

Paleo pride startar i Danmark 1 maj har vi fått rapporter från Fleming. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln