Catten vann, och lite annan info. 

I söndags startade Eraja Jaam och categorical på Årjäng. Eraja Jaam var först ut jag var orolig för spår ett bakom bilen som vi fått med honom och han blev orolig och lite stressad av alla hästar strax efter start så det blev galopp med honom. Han kändes bra i värmningen så det var bara orutin. Han startar på söndag på Örebro där han står 20 meter efter så han får trampa igång lite lugnt själv där bak. 

Categorical vann sitt lopp efter en riktigt kanon insats han var snabb från start och fick ledningen fick tryck i omgångar men vann lätt på 1.13,7 i sin årsdebut och sin tionde start i livet. Vi kollade upp honom idag och allt var bra med honom han startar troligtvis 7 maj på färjestad där han har ett perfekt lopp. 

Förra veckan var vi in till färjestad med Mon petit Cheval och Evita Jaam. Cheval testade vi att rida ett monte jobb med men han blev ordentligt rullig på slutet så vi måste rida fler jobb på banan med honom så det får ta lite tid och vi får lägga upp det på lång sikt. Han startar på Örebro nu på söndag. 
Evita Jaam gick ett jobb på banan och var väldigt fin det var första jobbet på banan sen den otäcka hagskadan hon fick ifjol sommar jag är mycket glad att hon har kommit tillbaka och jag tror det här är en bra häst. 

Veterinär Nina Lundin var här idag och skulle kastrera ettåringarna men det blev bara Hickory Jaam dom andra två hade bara släppt ner en testikel så dom ska in till kliniken på måndag och får sövas ner för att kastreras. 

Bilden är på categorical från Årjäng i söndags. 

Dante Jaam sa jag skulle starta nu på måndag men hade missat att bredd loppen bara var för b tränade hästar. Han kommer att anmälas till Årjäng 26 med spårförbehåll jag har provat andra bakskor på honom som han verkar bra på och han kommer även att gå med annat bett och även ett annat käkbett nästa gång han startar. 

Global Tess är jag riktigt nöjd med i träningen nu och det är inga problem med hoven på henne vi kommer att träna henne ett tag till eftersom hon tappade träning i vinter pga hoven. Tror hon startar i mitten av maj. 

Global Skipper tränar bra och mycket nu. 

Global Villy är igång och tränar nu och det verkar bra allting. 

Valnes Idolia sköter sig bra i träningen och kvalar snart. 

Freja Jaam kämpar på i träningen och tar åt sig den bra, det märks verkligen. 

Cobbys Nana orkar mycket som vanligt i träningen. 

Tvååringarna. 

DELAWARE ZET är stor i kroppen har ett bra trav och sköter sig bra på rakbanan. Hon har lite hög puls fortfarande men är inte trött i tömmarna, vi nöter på och har koll på pulsen så inte det blir för mycket för henne. 

DESTINATION ZET är igång och tränar igen efter operationen för lösa benbitar och har även idag fått den obligatoriska tuppkammen i hasarna efter operationen. 

DEADLINE ZET har ett jäkla bra trav men är lite bakrädd och vill hoppa upp och slå ibland. 

DUGARRY ZET gör allt rätt det är bara att åka med när man tränar honom, fysiken och tekniken är bra på honom. 

DON FANUCCI ZET är just nu lite irriterad i munnen men springer på bra på rakbanan. Han har blivit lite hingstig så han håller igång dom andra i lösdriften rätt bra... 

DWAYNE ZET är bakrädd så det räcker till nere på rakbanan när det sprutar grus i vagnen men han är mycket fin. Den här hästen gillar jag verkligen. 

DIANA ZET är lite trög men har bra trav och riktigt bra fysik och hon gör det jag begär av henne på rakbanan. 

Roald A Boko har fått ett sår på ett framben i hagen men är igång och joggar igen men kan inte gå på rakbanan den här veckan. 

Margaretasjöhammar växer mycket och har lite problem just nu har ju annars varit väldigt bra i träningen. Har idag fått sin obligatoriska tuppkam efter sin operation för lösa benbitar som gjordes ifjol. 

Grace Mearas är kanon fin i träningen och bara lunkar med på rakbanan, hon är härlig den här tjejen. 

Livi Oboy gör allt rätt och har ett härligt trav, trots att han växer så det knakar. 

Gandalf Jaam stark, snabb, full i fan och så jävla härlig... ☺️ 

​​​​

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

  • Leif Gård » Veckorapport:  ”Tack för en jättetrevlig hästägarfest,med god mat och blev lite borttrollad.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln