Träning och födelsedag . 

Nu var det ett tag sedan jag skrev på hemsidan men det händer inte så mycket nytt vid den här tiden. Man går faktiskt lite in i en bubbla och tränar hästarna och man är ganska sliten när kvällen kommer. Nu är våren på gång iallafall och vi kommer att lätta på träningen och inom två till tre veckor är det flera som ska börja starta. Vi har kunnat förbereda och träna både unghästarna och tävlingshästarna kontinuerligt på sjö isen i nästan två månader. 

Förra veckan fyllde jag år och på torsdag dök det upp några gubbar så det blev lite mat och några öl. Det var en mycket trevlig kväll och Tom horpestad och Janne har ju alltid roliga historier att dra för oss, och det blev även lite minnen från resor jag och Tom har haft ihop. 
På lördag kom Hans, Gunnar och Ulla som jobbade i pappas handelsträdgård på 70/80 talet. Dom hjälpte även till att träna gårdens hästar. Jag var ju inte så gammal och såg upp till dom och härjade med dom. Det blev en mycket bra kväll med historier och minnen både från trädgården, hästarna och min pappa. 

Det var inte bara hästar i livet när man var liten som ni ser på bilden... ☺️ ☺️ 

Det finns en liten genomgång av två åringarna under fliken stallrapport. 

Nu tar vi en liten genomgång av dom äldre hästarna. 
Global Tess har vi nu fått ordning på hennes hov och det fungerar nu när vi tränar. Under pg skon har jag satt en aluminium sko så det blir ett mellanrum mellan hoven och pg sulan samtidigt som det blir ett skydd för hoven. Hon känns perfekt i träningen nu. Hon måste ju nu få träna kontinuerligt i några veckor framöver. 

Global Skipper är nu igång och tränar igen det kommer att bli en hel del tryckvagn för honom framöver. 

Global Villy kommer snart att vara igång också och det blir samma sak där. 

Eraja Jaam känns mycket bra i träningen ev kommer han och categorical att få gå in till färjestad på tisdag för banjobb. Planen är att han ska anmälas till Årjäng 15 april. 

Categorical ser lika bra ut och han kommer att anmälas till färjestad 14 eller Årjäng 15 april. 

Dante Jaam är vi nöjda med och han har kämpat på bra i träningen. Han kommer att anmälas till Årjäng 8 april. 

Mon Petit Cheval har tagit det lugnt sen sista starten men är nu igång och tränar igen. Vi kommer att testa honom för mont'e i början av april. Troligtvis kommer han att anmälas till Årjäng 15 april. 

Evita Jaam fick vi lite backslag på då vi fick behandla henne i höger fram och höger bak. Hon svarade väldigt bra på det och hade inga reaktioner efter två veckor. Det var första gången vi behandlade hennes bakknä där hon fick sin svåra hagskada ifjol sommar. Hon kommer att få gå in till färjestad om ca tre veckor. 

Valnes Idolia tränar bra och har gjort det en längre tid nu, hon skulle gått provlopp i lördags men hade feber på morgonen så vi fick stå över det men hon var feberfri dagen efter.... ☺️ Dom kör provlopp om två veckor igen och då får hon vara med. 

Cobbys Nana gick provlopp i lördags och hon skötte sig bra, visst hon är lite orolig både före och i volten men i själva loppet gick det bra. Vi kommer att köra en flera provlopp med henne under våren då hon måste ha det. 

Freja Jaam har varit väldigt bra på isen under vintern och släppt till på ett bra sätt. Vi kommer att nöta på med henne utan att stressa henne så hon verkligen får chansen att utveckla sig i sin takt för det finns potential i henne. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln