ÅRSKRÖNIKA OCH GOTT NYTT ÅR. 

Här kommer en liten årskrönika om året som gått och lite framtids planer. Vi börjar med dom dåliga saker som hänt. 
På första plats på minus sidan kommer förlusten av fölet e Maharajah u Global Pixie e Love you, som dog i kolik i höstas. Det var en riktigt intressant häst han var dessutom väldigt trevlig och go häst att jobba med. Det här var riktigt riktigt jävla tungt. 
Paleo pride fungerade inte och han har nu varit hos Fleming Jensen sedan i somras och det har varit problem till och från men just nu är han i full träning. 
Global Pixie blev ej dräktig med Raja Mirchi. 
Global Skipper har inte fått visa vad han kan iår och efter en behandling i sitt framknä i somras fick han dessutom en bakteriell infektion i framknät som ställde till det ytterligare. Vi kommer nu att gå in och rensa upp framknäna på honom. 
I början av sommaren fick vi en del infektioner på hästarna och det blev även lite för mycket skavanker på dom, så det blev dålig utdelning ett i början av sommaren. Vi ändrade på lite saker och efter det släppte det. 
6 juni glömmer jag aldrig, det var då våran fina Evita Jaam kom in från hagen med en mycket otäck sårskada vid bakknäet. Vi var rätt säkra på att vi skulle få avliva henne. Vi fick åka hem till veterinär Nina Lundin och även hon funderade om det var lönt att försöka få ihop det. Blod och ledvätska rann och några benbitar kunde hon plocka ut i såret. Vi beslutade att försöka ge henne en chans. Hon är nu i full träning och hon fungerar perfekt, det här är ett mirakel...... 
 
Nu tar vi det som är på plus ➕ sidan. 
Eraja Jaam och categorical har verkligen visat vilka fina hästar det är, det ska verkligen bli spännande nästa år med dom. 
Global Tess har varvat topp prestationer med lite sämre pga av att hon har varit lite spänd och orolig i loppen. Men på slutet av säsongen har hon verkligen ändrat sig och har även blivit startsnabb. Fyra segrar blev det för henne och jag tror hon kommer att få ett mycket bra 2018. 
Mycket positivt är att vi har fått ett bra och givande samarbete med några storstall för uppträning av unghästar, vilket gör att vi kan utveckla verksamheten ytterligare. Stall ZET /Daniel Rede'n, Lennart Jakobsson som föder upp Sjöhammar hästar och Bro Byggnads AB "ägarna till Readly Express". 
7 st Ica handlare i Värmland köpte Livi Oboy e Brodway Hall u Global Express, vilket kan ge ringar på vattnet i framtiden både genom dom själva och deras kontakter. 
Våra trogna delägare i hästarna satsar även i år på nya hästar vilket jag både är glad och stolt över. 
Vi har även i år hittat nya delägare i hästarna som också är riktigt skoj. 
Dom nya och väl tilltagna lösdrift/ligghallarna på gården blev fantastiskt bra och man ser verkligen att hästarna trivs i dom och det är full fart i dom väl tilltagna hagarna till dom. 
Även om ett föl dog för oss så har vi fått 3st föl i år 
Global Mon Chichi h e Raja Mirchi. 
Global Express h e Brodway Hall. 
C. R Bedazzled h e Prodigious. 
Även om inte utdelningen blev som ifjol så har iallafall Mon petit Cheval gått över 1 miljon insprungit. 
Det blev 16 i segerprocent. 
Evita Jaam hamnar även på plus sidan eftersom det är otroligt att hon är tillbaka efter den svåra sårskadan. 
Vi betäkte 6 ston och 4 blev dräktiga. 
Bella Jaam - S. J's caviar. 
Global on fire - Uncle Lasse, slutsåld. 
Global Express - Brodway Hall. 
Global Mon Chichi - S. J's caviar. 

Vi har bestämt hingst till ett sto för nästa år. 
Global Mon Chichi är bokad till Raja Mirchi. 

Även i år har en del hästägare använt gården och gårdshuset både till sig och familjen men även genom sina företag. 

Lite planer för framtiden. 

Vi planera redan i år att göra en bana på gården men jag bestämde mig lite för sent plus att det drog ut på anmälan om EU stöd och då hann det börja regna så vi får avvakta till våren eller om det blir riktig vinter. Banan kommer att mäta drygt 1000m med vida svängar, när vi kör rätvarv blir det även en liten stigning uppför i ca två hundra meter. 

I och med bygget av banan kommer även en damm att byggas på gården då vi måste ha jordmassor att fylla upp nivå skillnader på vissa ställen där banan ska gå. Vi kommer även då att ha tillgång till vatten för att vattna banan på nära håll. 
Drömmen är att få till dammen på ett sådant sätt att vi kan ha kräftor och kanske även regnbåge fisk. 
Självklart vill vi öka upplevelsen för våra hästägare och kunder genom kräftfiske /kräftskiva i en mycket fin miljö bland hästhagarna på gården. 

Vi kommer att jobba stenhårt för att vi ska få ännu bättre framgångar på banan och ännu bättre upplevelser både på banan men även utanför banan. Lyckas vi bra med det tror jag våra hästägare fortsätter att satsa på oss och jag tror fler kunder kommer att hitta till oss, och då kan vi ta ytterligare ett steg framåt i våran verksamhet.

Våra ledord är. HÄSTEN, GEMENSKAP OCH ATT HA ROLIGT.

GOTT NYTT ÅR. /JONAS ​

​​​​

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln