Sorg och Glädje... 

Ibland är det jävligt tungt att jobba med det här, förra måndagen var en sådan dag. Vårat fina föl e Maharajah u Global Pixie fick kolik och kördes in till kliniken i Karlstad men tyvärr dog våran kompis där. Han var verkligen en kompis som vi hade fått väldigt bra kontakt med, han var också en drömmare som gärna gick för sig själv och brydde sig inte så mycket om dom andra utan tog dagen lite som den kom. Det är så jävla jobbigt när sånt händer. 
Förra onsdag startade categorical på åby han fick ett bra lopp i andra utvändigt och gick på i tredje spår 600 kvar men han fattade inte att det var full fart som gällde då utan han sprang och vinglade och bröt ut lite i svängen fick lite fart på honom sista 100 till sista pengen. Kollade upp honom idag med Nina och allt var bra så han startar nästa tisdag på Axevalla. 

I torsdags genomgick Victoria en 6 timmars lång käkoperation, allt har gått bra men det är soppa som gäller i 7 veckor nu. Skönt iallafall att det är över. 

I lördags startade Dante Jaam och Global Tess på färjestad. Dante Jaam var med i ett lärlingslopp och Linda sedström gav honom ett perfekt lopp i ryggen på ledaren tillika favoriten. Dante blev fast som trea eftersom favoriten inte kunde hålla undan trots han fick bestämma. Han kändes väldigt bra och hade väldigt mycket krafter kvar, tror att det var väldigt bra för honom att sitta fast med krafter kvar för hans självkänsla och moral. Han startar om ca 10-14 dagar. 

Global Tess fick ett tungt lopp utvändigt ledaren och när denne drog på 1.15,3 första varvet och vi stog 20m tillägg innebär att vi öppnade betydligt snabbare kanske inte konstigt att hon blev trött men när jag fick lite distans till det så underrepresenterade hon nog en del ändå. Det behövs ju inte så mycket för att hästarna ska ha en lite sämre dag, hon hade ju även stått över lite pga behandling. Hon startar igen om ca 10-14 dagar. 

Igår måndag var vi till Mantorp med Eraja Jaam i ett treåring lopp med 50 000 i första pris och han vann lätt från utvändigt ledaren, han är fantastisk fin och bra den här hästen. 

Nu har vi äntligen fått tag på gubbar som hjälper oss att sätta upp dom nya ligghallarna. 

Bilden är på Eraja Jaam när han vann i Årjäng. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln