Nyhet - Anläggningen

Vi har beslutat att nu genomföra byggandet av den sedan länge planerade träningsbanan i anslutning till stallet på Östensbyn.

Under sommaren har vi stämt av våra idéer om utformningen med den förre banmästaren på Färjestad under30 år Leif Pinngård Eriksson samt även banmästaren på Halmstad Håkan B Johansson. Avsikten är att få ett komplement till banan nere vid sjön där nuvarande rakbana och sandbana ligger. Ett syfte med den nya rundbanan är att kunna variera distansen som hästarna ska gå jobb och öva byte av position. Kurvorna blir långa och ett varv blir ca 1.000 meter. Banan kommer att tillåta 1.30-tempo. Parallellt kommer en rak backe att anläggas för att träna styrka.

För hästägare och andra åskådare kommer hästarna att vara synliga från stallbacken (och köket i gästhuset!). Bäst utsikt har nog hästarna i hagarna som omgärdas av banan. Vi hoppas att fölen ska suga i sig teoretiskt av unghästarnas och tävlingshästarnas övningar. Här kommer de också att få börja sin utbildning med tömkörning.

3 av hagarna kommer också kompletteras med ligghallar för att hästarna ska kunna stå, äta och ligga på torrt underlag. 

Ny heltidsanställd är Victoria Sackariasson och sedan tidigare arbetar Tommy Strömberg 2 dagar i veckan.

Etiketter: anläggningen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Hingstföl:  ”Så fantastiskt, härligt att det gick bra!”

  • Willy Nyström » 1994:  ”SVT morgonstudio hade ett snack med den inför VM förkättade målvakten som bemöt..”

  • Willy Nyström » Radio Moberg, bilder och nya banan. :  ”Lyssnade på Radio Moberg ikväll i köket med Laila inom hörhåll. Hon såg rätt för..”

  • Tommy Ekström » :  ”När man varit med och tränat vid något tillfälle, så har man i alla fall märkt a..”

  • Willy Nyström » :  ”Äntligen vår!!!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln