Ettåringar, lite resor, stall rapport och ny gräsklippare... 

Hej. Ni får ursäkta att det har varit dåligt med uppdatering på hemsidan men dom sista veckorna har det varit osannolikt mycket att göra med fölungar, lunchtrav och och andra resor. 

Igår var jag och Leif på rundresa, först var vi till Skråmsta Stuteri och hämta spermier till Valnevikens Stuteri. Därefter åkte vi genom Stockholm till Tystberga för att hämta två ettåringar, Margareta Sjöhammar som vi ska träna upp för Lennart Jakobsson och Stig H Johansson och Roald A. BOKO som ska köras in och tränas under hösten innan han går till Norge. 

Gretzky B. R som vi tränade upp för Geir Vegard Gunderssen i Norge kvalade på 1.15,9 i onsdags.. 

Global Tess var spänd och slappnade inte av bakom bilen i onsdags på solvalla därav galoppen, hon föll lite tillbaka till gamla synder. Dom blir ju lätt lite vassare när dom har fått några lopp i sig efter vila. Vi kommer att prova att köra med öppet huvudlag istället för helstängt på henne ev skygglappar som vi kan fälla ner i slutet av loppet på henne. 
Hon kommer troligtvis att anmälas till färjestad 12 juni med spårförbehåll. 

Bella Jaam har vi bestämt oss för att betäcka henne och låta henne tävla i 4 månader efteråt som dom får göra. Hon kommer troligtvis att semineras i början av nästa vecka. 

Global skipper tränar för fullt men kommer på måndag gå ner till Jonas Tornell för en veterinär kontroll. 

Arnie Dream har tagit det ganska lugnt efter Romme starten men kommer att anmälas till Årjäng 5 juni med spårförbehåll. 

Mon Petit Cheval är allt bra med och som vanligt på hugget.. Startar på Bjerke på onsdag tyvärr fick han spår 12, man får ju inte ha spårförbehåll där vi kämpar.. 

Dante Jaam känns väldigt bra efter Romme starten men det är dåligt med lopp till honom, eventuellt kommer han att anmälas till Årjäng 5 juni, han står 20 meter tillägg där.... 

Paleo Pride tränar i sanden och longering han startar så fort jag hittar ett lämpligt lopp för honom. 

Categorical tränar bra som vanligt men är lite orolig när han kommer till banan. Kommer att få gå med in till banan när det är tävling och gå ett jobb på banan då. 

Eraja Jaam skadade sig i hagen i veckan och fick ett sår på bakbenet i karleden. Meningen är att han ska med till veterinär Jonas Tornell på måndag men det blir lite knepigt att gå igenom honom med det såret men Tornell har nog lösning på problemet. 

Valnes Idolia tränar bra i sanden och tryckvagns intervaller i backarna, vi nöter på... 

Evita Jaam var bra i provloppet för 10 dagar sedan och känns bra i träningen hemma också. Hon kommer snart att gå in till banan igen. 

Global Villy är i full gång nu efter sin efterhängsna förkylning och han känns ju som vanligt jäkligt bra.... 

Inez är nu mycket lugnare både i stallet och i träningen och börjar fungera bra på rakbanan. Hon har även blivit väldigt fin i kroppen så det känns som vi är på rätt väg med henne nu och hennes självkänsla börjar bli bättre. 

Lennart Sjöhammar trummar på bra i träningen efter sin benbit operation. Lite stänkrädd är han på rakbanan när vi kör i ryggar med honom. 

Cobbys Nana är jag väldigt nöjd med hela tiden, hon bara springer.... 

Freja Jaam gör det bra även om hon är jäkligt lat i träningen.... 

Two Two Rand ska vi försöka hitta någon som vill leasa honom då han behöver komma till någon amatör som kan ge honom mer tid. 

Väntar med spänning på att fina C. R Bedazzled ska föla efter super intressanta Prodigious....... ☺️ ☺️ 

Anne har fått en ny gräsklippare.... 

I samband med Jonas Tornell resan på måndag ska jag fortsätta till Malmö för att beställa en ny hästbil. 

Funderar på att ha en pubkväll på lördag kväll efter Årjängs V75 dag den 15juli, vad tror ni om det smsa gärna om det passar er. 

Bilden är på våran fantastiskt fina ettåring e Brodway Hall u Global Express. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per Nordström » Kencio gör som pappa!:  ”Ja, kul det här, jag försöker analysera så gott jag kan, men Kencio såg ut att f..”

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln