’Skitiga bullen!’

är titeln på en bok jag fann idag. Satt på Läkarmissionen med kaffe och en leverpastejmacka när jag vände blicken mot bokhyllan med SPORT där jag häromåret fann Stig H:s bok från 90-talet. Såg då en märklig titel på en bokrygg och bad Laila som stod intill att rädda den åt mig.
 
Boken handlar om Degerfors IF och deras hemmaarena Stora Valla där många svenska fotbollsspelare passerat, både som spelare i DIF och mot DIF. Under läktaren ligger omklädningsrum och andra utrymmen som behövs. I ett rum huserade klubbens materialare i ensamt majestät tills 1992 när tränaren Sören Cratz såg till att spelare och ledare fick en plats att fika i. Efter ett tag hade gästerna döpt utrymmet till Kafé Skitiga Bullen. Efter hand pryddes väggarna med fotbollsspelare.
 
Ur boken som skrevs 2006 av  en äkta Bruksare född 1963 som heter Jan-Eric Bohm, själv en icke oäven spelare, har jag valt två porträtt: den legendariske Gunnar Nordahl, ’One of the most powerful and greatest player of the game’, och den synnerligen aktuelle (Let’s dance) ’Kvicksilvret från Tavelsjö’ Jesper Blomqvist.

Copyright Bengt Hagström
Av Willy Nyström

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Tommy Ekström » Rens i kuponghögarna...:  ”Var på plats ,och var nog Årjängstravets gladaste tillsammans med sambon. ”

  • Tommy Ekström » Bilder. :  ”Härlig bild på brukshästen o fölet. Samt även på Janne naturligtvis ”

  • Lena » Radio Moberg. :  ”Jag hatar cliffhangers i Radio Moberg :-) Jag vill veta nu vad det är ni har på ..”

  • Tommy Ekström » Stallrapport :  ”Alltid lika spännande att läsa stallraporterna om stallets hästar!”

  • Willy Nyström » :  ”Harmoni nämns inte så ofta i analyser av idrottares faktorer för framgång. Inte ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln