’Skitiga bullen!’

är titeln på en bok jag fann idag. Satt på Läkarmissionen med kaffe och en leverpastejmacka när jag vände blicken mot bokhyllan med SPORT där jag häromåret fann Stig H:s bok från 90-talet. Såg då en märklig titel på en bokrygg och bad Laila som stod intill att rädda den åt mig.
 
Boken handlar om Degerfors IF och deras hemmaarena Stora Valla där många svenska fotbollsspelare passerat, både som spelare i DIF och mot DIF. Under läktaren ligger omklädningsrum och andra utrymmen som behövs. I ett rum huserade klubbens materialare i ensamt majestät tills 1992 när tränaren Sören Cratz såg till att spelare och ledare fick en plats att fika i. Efter ett tag hade gästerna döpt utrymmet till Kafé Skitiga Bullen. Efter hand pryddes väggarna med fotbollsspelare.
 
Ur boken som skrevs 2006 av  en äkta Bruksare född 1963 som heter Jan-Eric Bohm, själv en icke oäven spelare, har jag valt två porträtt: den legendariske Gunnar Nordahl, ’One of the most powerful and greatest player of the game’, och den synnerligen aktuelle (Let’s dance) ’Kvicksilvret från Tavelsjö’ Jesper Blomqvist.

Copyright Bengt Hagström
Av Willy Nyström

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Tommy Ekström » Ensamvandring i Grövelsjöfjällen:  ”Tack för en fin film Johan!”

  • Kurt Björk » Dr Martin skuggar Lie Detector:  ”Bra Jonas ! Fin styrning i debutloppet. Lotsade fint fram honom sista 500. Gick..”

  • Mikael Johansson » Mycket spring i benen!:  ”Hej Jonas Det är fel föl som har spring i benen :) du måste få fart på Nuncio fö..”

  • Per Nordström » Hingstföl:  ”Så fantastiskt, härligt att det gick bra!”

  • Willy Nyström » 1994:  ”SVT morgonstudio hade ett snack med den inför VM förkättade målvakten som bemöt..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln