’Skitiga bullen!’

är titeln på en bok jag fann idag. Satt på Läkarmissionen med kaffe och en leverpastejmacka när jag vände blicken mot bokhyllan med SPORT där jag häromåret fann Stig H:s bok från 90-talet. Såg då en märklig titel på en bokrygg och bad Laila som stod intill att rädda den åt mig.
 
Boken handlar om Degerfors IF och deras hemmaarena Stora Valla där många svenska fotbollsspelare passerat, både som spelare i DIF och mot DIF. Under läktaren ligger omklädningsrum och andra utrymmen som behövs. I ett rum huserade klubbens materialare i ensamt majestät tills 1992 när tränaren Sören Cratz såg till att spelare och ledare fick en plats att fika i. Efter ett tag hade gästerna döpt utrymmet till Kafé Skitiga Bullen. Efter hand pryddes väggarna med fotbollsspelare.
 
Ur boken som skrevs 2006 av  en äkta Bruksare född 1963 som heter Jan-Eric Bohm, själv en icke oäven spelare, har jag valt två porträtt: den legendariske Gunnar Nordahl, ’One of the most powerful and greatest player of the game’, och den synnerligen aktuelle (Let’s dance) ’Kvicksilvret från Tavelsjö’ Jesper Blomqvist.

Copyright Bengt Hagström
Av Willy Nyström

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

  • Leif Gård » Veckorapport:  ”Tack för en jättetrevlig hästägarfest,med god mat och blev lite borttrollad.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln