Freja, Villy och Lennart. 

I torsdags förmiddag såg vi att inte allt var som det skulle med Freja Jaam, hon hade kolik symtom. Vi åkte in till kliniken med henne och där konstaterar man att tarmen har lagt sig fel och det är risk att det blir en buk operation. Dom jobbade med henne under kvällen och det kändes stabilt. Veterinären låg kvar under natten ifall tillståndet skulle bli sämre och skulle då ringa mig så jag kunde köra henne till strömsholm 0515 ringde dom och jag fick slänga mig i bilen och åka till strömsholm med henne. 
Hon verkade lite bättre när vi kom dit men sen gick det lite upp och ner och på lördag kl 1700 bestämde dom sig för att öppna henne. Operation gick bra och dom fick rätt läge på tarmen och redan dagen efter var hon pigg och kunde börja äta lite i små portioner. Eventuellt kan jag hämta henne redan nu på onsdag, verkligen skönt att det gick bra med den här fina hästen. 

Idag blev Global Villie kastrerad och allt gick bra, han blev sövd och det brukar vara bättre att göra det. Blir lugnt nu i två veckor för honom sen är det full fart igen. 

Lennart Sjöhammar var med till kliniken för att fri röntgen och han hade lösa benbitar så han ska opereras nästa vecka. 

Annars är det träning, träning och åter träning som gäller hemma på gården och snart tror jag vi kan börja träna på sjö isen. 

Global Villie på bilden när han var föl.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • tore fyrand » Veckorapport:  ”Hei Jonas! Jeg har ingen lyd på din rapport fra 17.mars. Jeg bare lurer på om Ca..”

  • Leif gård » Julbord. :  ”Kommer gärna 2 st.”

  • Annika Larsson » Nytt fölsto!:  ”Var med på 60/talet,Fick till. Många fin hästar”

  • Annette Bodin » Patrik Fernlund om Bo Westergård :  ”DOPING = FUSK = AVSTÄNGNING PÅ LIVSTID”

  • Leif Gård » Veckorapport:  ”Tack för en jättetrevlig hästägarfest,med god mat och blev lite borttrollad.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln