loading...

2020

Då var det dags att summera året i en liten årskrönika.
Den nya banan som blev klar i våras blev ett riktigt bra lyft särskilt för unghästarna men även för dom äldre hästarna. Vi kan variera träningen med långa intervaller eller korta repor,vi kan höja pulsen i stigningen och sedan välja om vi vill fortsätta med hög puls eller sänka den på raksträckan.

Den tål oerhört mycket vatten så den har varit mycket fin trots allt regn som har kommit, dyr blev den men jäkligt bra... Rakbanan har också varit väldigt bra trots regnet, vi har samma ytlager på Rakbanan som nya banan.
 

Vi har fått 5st föl iår som jag är både otroligt nöjd och stolt över och det ska bli mycket spännande att följa dessa krabater i resan framöver och få tävla med dom.
Kelly Jaam e Readly Express u Global On Fire e Love You.
Kicken Jaam e Broadway Hall u C.R Bedazzled.
Kenzio Jaam e Nuncio u Global Tess.
Kalla Jaam e Ingbest u Nova Mollyn.
Kevin Jaam e Infinitif u Bella Jaam.

 

Gandalf Jaam segrar under hösten och framför allt V75 segern. Tror Gandalf får ett mycket bra 2021..
 

Livi Oboy gjorde många bra lopp och på det sättet han var 2a i V75 på Örebro var riktigt bra. Det här är en häst jag tror vi får mycket roligt med 2021.
 

Dr Martin gjorde det riktigt bra under hösten som treåring och när han får en vinter till på sig så blir det riktigt bra.
 

Vi har satt upp ytterligare en lösdrifthall på gården och har nu sammanlagt 8st.

Vi har grusat upp och förbättrat runt lösdrifthallarna under hösten och även gjort väg till hösilage platserna i några av lösdrifthallarna så vill dom inte skita ner fötterna så slipper dom det. Även om även det kostade en del så blev det väldigt bra.

Att vi fick en plats till Maharajah och 2 platser till våra fölston nästa år är jag väldigt nöjd med särskilt som platserna är selekterade, det här ska bli sååå jäkla spännande och inspirerande.
 

Tack vare att vi har ett högt värde på gården så har vi tillsammans med Länsförsäkringar bank jobbat fram bra vilkor då vi har alla lån i bottenlån.

Samarbetet med Sveriges bästa mentala coach/tränare Stig Wiklund har verkligen varit mycket givande och man har genom hans verktyg verkligen tänkt till och tagit till sig av hans budskap.
Och man får verkligen energi och inspiration när man samtalar med honom. Stig har jobbat med många företag så det blir väldigt bra idéer och råd även där. Och en sak är säkert, han brinner verkligen för det här att stötta och inspirera människor.
 

Unghästarna som vi har tränat upp åt andra har verkligen gått bra under året.
Diana Zet vann både stochampionatet och stoderbyt.
Milady Grace vann Breeders Crown och var tvåa i stoderbyt.
Don Fanucci Zet vann sprintermästaren och var tvåa i derbyt.
Dwanye Zet gjorde det också bra.
Sammanlagt har dom dragit i drygt 18 miljoner.
 

Även i år har våra gamla hästägare köpt in sig i nya unghästar vilket jag är oerhört glad för men vi har även fått in några nya ägare till gänget.
I och med det kan vi fortsätta att satsa framåt och utveckla verksamheten ytterligare.

Vi brukar ju ha lite träffar och arrangemang med hästägare men tyvärr så har ju inte det gått tack vare pandemin under 2020 men när det är över så får vi hjälpas åt att skapa möte och roliga upplevelser.
 

Gödselhanteringen har vi förbättrat och det blev riktigt bra, lätt att tömma dyngkärran bilden är på Bengt Wall och hans son Theodore i grävmaskin när dom fixar till det.

En longeringsvolt har vi också fått till bra under året.

Nu ser vi fram emot ett toppenbra 2021.
 

Gott nytt år från oss i stall Moberg.

Läs hela inlägget »

Den sjunde lösdriften blev klar i veckan så nu går det tre fölston i den, Global Tess, Global Pixie och Bella Jaam.

I veckan skrev vi på kontrakten på Maharajah och Readly Express.

Jackie Jaam och Maj Mollyn i longeringsvolten på bilden.

Det finns lite nytt på Radio Moberg som finns under twitter flödet där vi tar en liten rapport om varje häst.

Läs hela inlägget »

Alla fölen har nu fått ett namn och vi kan ta lite snabbt och kort vad tanken bakom namnen är. Vi är nu på bokstaven k.

Kevin Jaam e Infinitif u Bella Jaam. Han är döpt efter sympatiska Kevin Oscarsson Tommy Strömbergs svärson.

Kalla Jaam e Ingbest u Nova Mollyn.
Mitt första kallblod därav namnet.

Kenzio Jaam e Nuncio u Global Tess.
Där har vi helt enkelt bytt ut N och satt dit ett K.

Kelly Jaam e Readly Express u Global On Fire.
Pappa köpte i början av 70-talet ett fölsto som hette Kelly Chilton en vass dam särskilt när hon hade fått föl då var hon inte lätt att handskas med.
Men hon lämnade bra hästar som vi tävlade med. Bla Anita Nibs 18 segrar och 220 000kr och Anissa Chilton 20 segrar och 250 000kr. Så där fick vi naturligtvis namnet ifrån.

Kicken Jaam e Broadway Hall u C.R Bedazzled.
Våran mentala coach Stig Wiklunds företag heter Positiva Kicken så då fick han självklart heta Kicken Jaam.

Jag och Håkan k Persson var på Bali 1999 och där gav vi oss ut på forsränning och jäklar va kul det var och en fantastisk naturupplevelse ,forsen gick rätt igenom djungeln och bla apor kom fram vid kanten.

Det finns lite nytt på Radio Moberg som finns under twitter flödet. Vi går igenom veckan som gått och lite kort om varje häst.

Bild 1 Kicken Jaam.
2 Kelly Jaam.
3 Kevin Jaam.
4 Kalla Jaam.
5 Kenzio Jaam.

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam kommer att anmälas till färjestad 14 december. Han känns perfekt efter Örebro där han gjorde ett mycket bra lopp som 4a.
 

Categorical är allt bra med också efter Örebro. Han kommer att anmälas till färjestad 14 december.
 

Dr Martin åker till veterinär Jonas Tornell på tisdag för att kollas upp innan vi börjar träningen.
 

Harry Jaam ser hur fin som helst i träningen.
 

Hickory Jaam är jag väldigt nöjd med i träningen och han har också gått upp något kilo och det är bra för jag vill gärna ha honom lite rundare än vad han har varit. Han kommer att anmälas till färjestad 14 december.
 

Global Skipper är det  bra med och han gick ett riktigt tufft pass i början av veckan och idag fick han några snabba men korta intervaller inför starten imorgon och han känns bra.
 

Ina Jaam går sina jobb på bra sätt.

Irma Jaam är nu igång igen efter sin hovböld.
 

Ivanhoe Jaam har tagit det lugnt i två veckor då han känns lite knölig pga att han växer väldigt hög i korset just nu.

Veterinär Nina kommer på onsdag och då får hon gå igenom honom innan vi börjar med träningen.
 

Gandalf Jaam känns otroligt bra och sjunker i pulsen helt otroligt snabbt efter intervallerna. Han kommer att anmälas till färjestad 14 december utan spårförbehåll för att han ska få ett lopp innan finalen 26 december på solvalla.
 

Livi Oboy kommer att åka med Dr Martin till Tornell på tisdag för en vetrinär kontroll.

Kiara Kiss funkar bra i träningen och känns väldigt stark.

På onsdag kommer vetrinär Nina Lundin och röntgar alla ettåringarna.

Läs hela inlägget »

Dagens bästa går till ettåriga Belive som är riktigt bra. Trots att han är stor så är han spänstig och fysiken är bra på honom.
Belive är e Broadway Hall och Global Express.
Det är sista avkomman till Global Express som vi har haft mycket skoj med, hon tillhörde dom bästa bland fyraårings stona 2003. Hon var femma i stochampionatet och trea i stoderbyt.
Numera är hon pensionär på gården.
Lunchen var även topp idag........
Bilderna är på Belive.

Läs hela inlägget »

Vi har fått en plats till Maharajah och två platser till Readly Express till våra fölston. Dom är Sveriges populäraste avelshingstar så det är inte lätt att få plats hos dom, dessutom är våra platser uttagna efter selektion för våra fölston.

Global On Fire kommer att gå till Maharajah.

Global Pixie och Bella Jaam kommer att gå till Readly Express.

Bilderna är på Global On Fire med hennes föl e Readly Express.

Hickory Jaam som gjorde ett bra lopp i debuten som 4a.

Det finns lite om veckans starter på Radio Moberg som finns under twitter flödet.

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam känns bra i träning och vi har fått ett bra spår 5 bakom bilen på torsdag i Örebro. Vi laddar från start och nu är det 1609m.
 

Categorical fick spår 9 bakom bilen på torsdag i Örebro. Allt är bra med honom efter senaste starten och han känns bra. Jag tror och hoppas att framknäet har stabiliserats nu.
 

Dr Martin får lite semester nu och sen laddar vi för comeback i mars med honom så får han en bra säsong när han har fått växt i sin stora kropp.
 

Harry Jaam funkar bra och har nu gått ett par 22-23 jobb på färjestad. Vi fortsätter att nöta på.
 

Hickory Jaam var lugn och fin när vi var in till färjestad i onsdags och testade att vara med bakom bilen. Vi får hoppas att han sköter sig bakom bilen på tisdag där han har fått spår 4 bakom bilen.
 

Global Skipper tränar på det blev väldigt bra hästar med i monte loppet på Örebro nu på torsdag så vi hoppar det och försöker hitta något annat.
 

Irma Jaam har fått en hovböld, vi har fått hål på den men det tar några dagar innan hon kan börja träna igen. Ina Jaam tränar på som vanligt och känns bra.

Ivanhoe Jaam tränade 1.25 på färjestad men var inte helt bra i travet sista biten så han får ta det lugnt ett tag. Det verkar som att han är inne i en ordentlig växtperiod. Han får droppar och salva i ett öga som han har gjort sig illa i just nu.
 

Gandalf Jaam hade reaktioner i båda sina framknän och blev behandlad där, han startar runt den 10 december för att få ett lopp innan finalen 26 december.
 

Livi Oboy är jag som vanligt nöjd med och han startar i V75 finalen till lördag på solvalla.

Kiara Kiss tränar på som vanligt här hemma.
 

Ettåringarna som har varit igång längst är nu uppe i 6-7,5km.
 

Bilder. 240 liter rapsolja levererad av Ica i Arvika i lördags. Vi använder vanlig rapsolja som energi olja i foderstatien till hästarna och det går åt ganska mycket, 3 deciliter om dagen till hästarna. Ett rätt bra citat från Svante Båth, speciellt i dessa tider.......

Såg att Åbys måldomare Björn Persson gick ut i media och kritiserade riksdomaren och domarbasen på ST av händelsen på Romme.

Att en person i hans position vill gå ut i media på det sättet för att trigga igång häxjakten ytterligare är osannolikt oseriöst och oproffesionellt. Men gör man allt för att få publicitet, så sjunker man tydligen så lågt istället för att ta det internt med vederbörande personer. Jag förutsätter att någon i ST tar ett personligt samtal med den gode Persson, travet har nog med näthat och negativa rubriker..........

Läs hela inlägget »

Trots ditt småvinglande sista 300 imponerade du med din känsla för var mållinjen är belägen. Tror t.o.m att Örjan blev förvånad.

Se loppet här!

Slappna av i hagen imorgon och ta en slummer efter lunch.

Morötterna slänger jag över staketet på Solvallas stallbacke på annandag jul om inte tiderna förändrats.

Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Det blev inga pengar med hem från Eskilstuna i söndags för Livi Oboy. Men han gjorde ändå ett bra lopp i skymundan. Han hängde inte riktigt med i tempo ökningen 700m kvar utan tappade 1,5 längd på framförvarande ekipage och då sprutade så jäkla mycket grus av hästen framför så det var svårt att få upp honom i rygg igen, samtidigt ska man veta att han gick i underkant 1.10 sista 800m. Han tog igen sig mycket snabbt efter loppet och jag var helnöjd med honom.

På torsdag startar Categorical i Örebro och han ska ha bra chans där.

Lördag startar Dr Martin och Gandalf Jaam på Romme. Gandalf i V75.

Läs hela inlägget »

Hästarna går riktigt bra nu och levererar bra lopp hela tiden.
Det är många saker som ska falla på plats och lite tur måste man ha också ha sen måste man hålla i och hålla ut när det är lite motigt.
Lite småsaker har vi ändrat på och Gandalf och Categorical blev behandlad med ett nytt medel hos vetrinär Tornell som även våran vetrinär Nina använder nu och det svarade dom bra på.
Efter att vi var hos våran mentala coach/tränare Stig Wiklund har Hästarna gjort 17 starter vilket har gett
5segrar.
3andra
2tredje.
Vi har kört in 14 400kr per start på dom loppen.
Vi försöker iallafall tänka på det Stig sa och jobba med dom verktygen han gav oss

Bilderna är på Gandalf Jaam vid segern i måndags och Categorical när han tränar på sjöisen för några år sedan.

Dom andra Bilderna är på dagens och veckans höjdare som vi har hängt upp i stallet så vi blir påminda om det. Skrivandet gör också en klargörande effekt.

Det finns en reflektion om helgens starter på Radio Moberg som finns under twitter flödet.

Läs hela inlägget »

Det finns lite nytt på Radio Moberg som finns under twitter flödet.

Gandalf Jaam vid målgång igår. Bilden är tagen av Kurre.

Läs hela inlägget »

Är väl ingen god beskrivning på Bergharn och Jorma igår på Solvalla i lopp 11.
 
Idag på Färjestads lunchtrav var stämningen som alltid god mellan ’grannarna’ Jonas och Magnus. I lopp 2 visade Magnus föredömligt gott omdöme med rygg bakom Gandalf.
 
Se loppet här.
 
Något som Jonas kopierade i lopp 4 med Eraja.
 
Se loppet här.
 
Resultatet blev en seger och ett tredjepris för båda. Optimalt som jag bedömer!
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Livi Oboy gjorde ett mycket bra lopp igår på Örebro i ett V75 lopp som tvåa. Han gick med full fart Över mål i en mycket snabb avslutning 10,7 sista 500m.
Livi känns otroligt bra nu och tog igen sig mycket snabbt efter loppet och
han är nu inkvallad till finalen 28/11 på solvalla. Vi kollar upp honom nu, och är allt bra kanske vi anmäler honom till Eskilstuna 8/11 i ett fyraårings lopp i V75.
 

Global Skipper startade i ett montelopp igår på Örebro. Från ett dåligt läge, spår 12 gick det sen 1,12,5 sista 500m och då är det omöjligt för honom att ta något. Då han måste ha tempo hela vägen. Han var första utan pengar, men gjorde ett bra lopp.
Jag tog med honom hem igår och jag kommer att kolla upp honom i veckan sedan letar vi lopp i både sulky och monte.

Vi tackar Anna för ett kanonjobb hon har gjort! För han var inte lätt i början när hon skulle upp på honom. Anna kommer att rida honom i monte när vi hittar lopp som passar.
 

Hickory Jaam och Harry Jaam var in till färjestad i onsdags och gick banjobb. Båda skötte sig bra, Harry gick nu med öppet huvudlag och funka bra med det även om han var lite trög.

Hickory var kanon fin, vi körde 1.23 full väg med dom jag ville inte köra fortare eftersom det var första gången i lite snabbare tempo för Harry.
Hickory startar på lördag på färjestad.
 

Imorgon är det lunch trav på färjestad och Gandalf Jaam och Eraja Jaam startar.
Gandalf har fått spår 6 i volten och han är snabb ut men han är lite krånglig när man vänder upp honom och vill ta några galoppsteg. Han kommer att gå barfota runt om och med kupor på huvudlaget.
 

Eraja har fått spår 4 bakom bilen och vi kör från start för att få ledningen men jag vill släppa den nu när det är 2640m ifall han blir för pigg och drar iväg i ledningen.
 

Dr Martin kommer att anmälas till Örebro på fredag i ett treåringslopp med högst 75000 med spårförbehåll.
 

Categorical känns väldigt bra i träning och jag hoppas han kommer med på färjestad på lördag.
 

Idag har vi skilt ifrån dom första fölen från mammorna. Nova Mollyns föl e Ingbest och Bellas föl e Infinitif får nu klara sig utan mamma.
 

Bilden från isen är på Categorical och Eraja för tre år sedan.
 

Sen är det Peter Cullberg med stallmoberg kollektionen på sig som är delägare i Livi Oboy.

Läs hela inlägget »

 Jonas lotsade Oboy till andraplatsen på V75 på Örebro.
 
Nu gissar jag att Jonas och ägarna ser fram mot V75-finalerna på Solvalla om en månad.
 
Se loppet här!
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Hej!

Idag skriver jag ner denna månadens höjdpunkt för mig. Det är ditt inlägg på hemsidan idag. Jag är verkligen imponerad av er insats för er själva, familjen, gården, travsporten och inte minst för oss hästägare. Vilken insats ni gjort. Med hjärtat och med en passion och målmedvetenhet. Ni skall veta att den grupp som var i Karlstad tillsammans med er för några år sedan hade en högt ställd målbild för er och er verksamhet. Ni har överträffat den!!!!! Ni har låtit er kunskap staka ut riktningen på verksamheten och låtit passionen ge er energin. Det var en höjdare att få läsa den imponerande sammanfattningen idag. Min höjdpunkt inte bara den här månaden utan under lång tid. Sug i er känslan av tillfredställelse. Det är ni som åstadkommit resultatet.


Vännen!
Nils

Läs hela inlägget »

Ibland måste man ändå stanna upp reflektera och vara tacksam för vad man egentligen har åstadkommit dom sista åren för att utveckla verksamheten.

Gården består av 18 hektar mark plus att vi arrenderar 8 hektar ytterligare.
Vi har 6st lösdrifthallar och den sjunde är beställd och kommer att sättas upp under hösten. 4 av dom är uppsatta för 3 år sedan. Vi arrenderar även grannens lada och har den åttonde lösdriften där.
 

Banan som vi färdigställde i våras på gården är gjord av alla konstens regler för att den ska tåla regn och ha en bra avrinning.
1300m lång är den med en raksträcka på ena sidan och en stigning på andra sidan som följs av en vid sväng.

Rakbanan är 600m lång med stigning sista 250m och där har vi ett bra och mycket matrial att jobba med tanke på svikt och fäste för hästarna.

Djupsandbanan är 350m lång och har en klibbig sand som vi hittade i våras i en grop en bit härifrån och som är riktigt bra.
 

Ny traktor köptes in för 2,5 år sedan och en ny större vattentunna köptes i våras för att kunna ha banorna i toppskick. Det bygger på vatten för att rätt svikt och fäste ska uppnås i banorna och att hästarna ska ta åt sig träningen.

En mini traktor (Avant) köptes in för att komma in och göra rent i lösdrifthallarna men den används till mycket annat på gården.
 

Samarbetet med Sveriges bästa mentala coach/tränare Stig Wiklund har gett oss verktyg till att tänka till och se saker på ett litet annorlunda sätt.
Reflektera, tacksamhet avslappning och ta till sig dom bra sakerna som vi faktiskt gör efter våra förutsättningar är en del av det vi jobbar med.
MÅ BRA OCH PRESTERA BÄTTRE.
 

I åk med att det är ett ganska högt värde på gården så har vi tillsammans med Länsförsäkringar bank jobbat fram bra vilkor då vi har alla lån i bottenlån till bra ränta.
Vi har även en stabil ekonomi i verksamheten.

Vi har kunnat använda bland dom bästa avelshingstar på marknaden och har möjlighet att fortsätta med det till våra avelston.

Läs hela inlägget »

Hur kan jag påstå det? Det är skrivet i stjärnorna om man bara kan tyda tecknen. Eller så duger det med elementär statistik. Per var – och är – obesegrad bakom Jonas’ travare. Stjärnorna har ett längre perspektiv och pekar på Global Express som mamma till Global Tess som gått i samma hagar som C.R. Bedazzled och Bella Jaam (ja, där börjar logiken för en statistiker bli ansträngd men inte för oss astrologer).  Med Tess segrade Per på Momarken och med Bella på Färjestad. Och fortfarande obesegrad! Per bad Oboy sträcka lite på benen vid ingången till första sväng och från spetsen fanns inte mycket att tillägga.
 
Se loppet här.

Lite i skymundan visade Dr Martin att formen är riktigt fin men kanske hans orutin spökade till det idag. Kolla målpassagen och kom ihåg detta tills doktorn tar emot nästa gång.
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Det finns lite reflektioner från färjestad igår.
Bilden är på Livi Oboy vid målgång.

Läs hela inlägget »

Imorgon har vi två intressanta hästar till start på färjestad.
Vi börjar med Dr Martin i lopp 3 från spår 1bakom bilen. Han är snabb från start och får vi ledningen så vill jag köra där med honom nu när han har fått ett lopp i kroppen och var så bra senast. Han går med skor runt om och helstängt huvudlag.

Livi Oboy är med i lopp 7 från spår 2 bakom bilen. Det är ett lärlingslopp och eftersom Tim är avstängd så är det Per Nilsson som kör honom. Han kommer att gå barfota runt om och helstängt huvudlag.
Han har varit mycket fin i träning efter sista loppet.

Igår var Anders och Yvonne Nilsson som är delägare i Dr Martin och dom ville köpa in sig i någon mer häst och det blev tvååriga Irma Jaam och det blev nog Yvonnes häst..
Härligt när stallets delägare satsar på fler hästar.

Bilderna är på Livi Oboy i duschen efter fredags passet och Dr Martin med himlen i bakgrunden.

När vi var hos Stig Wiklund jobbade vi fram några ledstjärnor som vi jobbar efter i stallet.

Läs hela inlägget »

Det finns lite nytt på Radio Moberg som finns under twitter flödet.
Glömde säga att Global Skipper kommer att anmälas till Gävle 17okt i ett monte lopp med 100 000kr i första pris.

Läs hela inlägget »

Gandalf Jaam var idag lika övertygande som på Örebro i våras.
 
En snabb avgång från spår 7 bakom bilen till spets. Sedan paradmarsch med Jonas bekvämt bakåtlutad i solstolen till sista bortre  när konkurrenterna började gå ut i spåren. Vid ingången till sista sväng  greppade Jonas startsnöret och tussarna släppte öronen. Klatt!

Även Eraja Jaam och Dr. Martin gjorde bra insatser, båda till 4-pris.. Eraja fick kanske öppna lite väl snabbt med tanke på att det var full distans. Dr. Martin avslutade uppenbarligen med krafter kvar som lagras till nästa start.
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Det finns en liten genomgång av hästarna på Radio Moberg som finns under twitter flödet.

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam hoppar vi färjestad tycker det blev lite för bra hästar imot, kommer att anmälas till åby 23/9 istället.
Hickory Jaam är igång och tränar och det är inga problem med griffelbenet ökar träningen successivt.
Categorical har svullnaden i benen gått ner så han får gå ett lätt jobb på tisdag.

Dr Martin underpresterade i tisdag på Axvalla men vi har inte hittat orsaken då Värdena var ok på honom men något var ju fel på honom och det tog lång tid efter loppet innan han tog igen sig. Han får ta det lugnt några dagar.

Harry Jaam tränar riktigt bra och nu funkar han även på färjestad. Han kommer eventuellt att gå in till färjestad på onsdag.

Gandalf Jaam hade fått spår 8 på färjestad på lördag så därför tog jag bort honom därifrån kommer att anmälas till Åby 23/9.
Han var mycket bra i torsdagens banjobb.

Livi Oboy kommer att anmälas till Axvalla 22/9. Han var fin i torsdagens banjobb på färjestad men blev lite seg sista biten. Vi kör ett hårdare pass i mitten av veckan så är han nog på hugget på tisdag nästa vecka.

Global Skipper kommer att starta på Åby 23/9 i ett monte lopp med 60 000 i första.

Kiara Kiss jobbar på som vanligt.

Mitzy Gold jobbar på som vanligt också, ska snart få ett till banjobb.

Irma Jaam gick sitt premielopp i måndags och var fin där.

Ivenhoe Jaam var så fin i premieloppet i måndags.....

Ina Jaam kommer troligtvis att gå in till banan på onsdag, hon funkar bra även inne på färjestad nu så hon ska gå sitt premielopp nu.

Dom fyra första ettåringar kom i vagn i onsdag. Belive, Josh Jaam, Jackie Jaam och Maj Mollyn.

Bilderna är på Irma Jaam som Tim kör och jag kör Ivenhoe Jaam.

Läs hela inlägget »

Finns lite nytt på Radio Moberg som finns under twitter flödet.

Läs hela inlägget »

gläder sig åt några tidigare elevers framgångar idag. Först fröken Diana Zet med vinsten i Derby-stoet. Imponerande styrka och löphuvud krävdes eftersom de fyra benen tenderade att bli fler sista metrarna före bänkkompisen Milady Grace.
 
Se loppet
 
Don Fanucci är tidigare mest känd från Gudfadern som blev den unge Vito Corleones start på sin karriär som företagare och influencer. Här hjälpte inga Ave Maria men i det här sammanhanget är andrapriset inte fy skam.
 
Se loppet
 
Och inte att förglömma Eraja Jaam på Arvika även om segerpremien var blygsam jämfört med 4-åringarnas premier på Jägersro.

Se loppet.
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

I torsdags åkte vi upp till Sundsvall och på fredag träffade vi Stig Wiklund Sveriges bästa mentala coach/tränare som bla jobbar med skidstjärnan Frida Karlsson och Robert Bergh.
Stig inspirerade oss verkligen och gav oss verktyg att jobba vidare med I bla drivkraft, målsättning, balans I livet, avslappning/återhämtning och att fokusera på rätt saker.
MÅ BRA OCH PRESTERA BÄTTRE är lite av hans budskap.

Sedan åkte vi vidare upp mot Umeå för Johan ska fortsätta sina studier där, men Johan gillar att vandra så det blev ett stopp på höga kusten. Över tre timmars vandring blev det i bergen men en fantastisk utsikt fick vi uppleva.
Både huvudet och kroppen fick en ordentlig utmaning under fredagen så man somnade snabbt när man hoppade i sängen.

Dr Martin var riktigt bra när han vann igår på Eskilstuna. Han kan vara nervös före värmningen och i transporten men det är mycket bättre nu. Han svarade på varje liten kommandon och vann med krafter kvar.

Såret på Livi Oboy har läkt bra och det är inte mycket kvar av det nu. Han kan träna som vanligt nu.

Gandalf Jaam är igång och tränar nu men måste gå in till färjestad för ett banjobb om 10-14 dagar innan vi kan starta.

Categorical är igång och tränar samma sak med honom att han måste in på ett banjobb.

Eraja Jaam kommer att anmälas till Årjäng 6/9.

Global Skipper var bra när han var fyra i monte loppet på Bollnäs i fredags. Det gick för sakta första varvet men han gick  med full fart Över mål.

Irma Jaam och Ivenhoe Jaam kommer att gå premie lopp 6/9 respektive 7/9.

Ina Jaam behöver något banjobb till sen kan hon gå sitt premielopp också.

Kiara Kiss tränar på som vanligt och sköter sig bra.

Imorgon kommer det fyra st nya ettningar från stall zet.

Dr Martin efter segern på Eskilstuna igår.

Läs hela inlägget »

Jonas gav krabaten ett bra träningsjobb. Doktorn verkade ställa rätt diagnos. En spets och en slut.

Efter debuten ringde jag den ena uppfödaren, Leif Andersson i Tystberga. Berättade att jag var med på storebror Categorical och det gjorde att Jonas fick mig intresserad av Dr Martin till Kriterieauktionen för 2 år sedan. http://www.stallmoberg.se/stall-moberg/kriterieauktionen-torsdag-40618786
 
Mamma Cantab Doll har däremellan lämnat Un Mec d’Or och Dolly Dream med bra resultat. Efter Dr Martin kommer hingsten Dillan och stoet Syster Gunnel. Passade också på att fråga om hur de hittade namn till sina uppfödningar. Jag hade sökt på nätet efter Dr Martin men ingen träff verkade rimlig. Deras son Martin hade just doktorerat när Cantab Doll fölade så namnet var självklart! Nu funderar jag på bakgrunden till namnen Dillan och Syster Gunnel.
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Idag kollade vi Global Tess och hon är nu konstaterad dräktig med Hard Livin, fölar vid midsommar nästa år.
Tre föl får vi Global Pixie med Googoo Gaagaa och Evita Jaam med Orlando Vici.

Hickory Jaam var till kliniken Idag och röntga om griffelbenet och det har läkt bra, inte utläckt än men vi kan börja träna lite försiktigt nu.
 

Eraja Jaam startar på fredag på färjestad, Tim kör för vi åker upp till Sundsvall och Umeå i några dagar.
Global Skipper startar på Bollnäs på fredag kväll i monte fick spår ett bakom bilen.

Dr Martin startar på Eskilstuna på tisdag och fick spår 3 bakom bilen.
 

Hästarna får ta det lugnt i några nu när vi ska åka upp till Umeå. Johan ska börja plugga igen där uppe 1,5 år kvar så vi ska köra upp honom.

Det blir ett stopp i Sundsvall på torsdag kväll för på fredag har vi lyckats få en halv dag med Stig Wiklund en av Sveriges bästa coach och mentala tränare. Stig har bla jobbat med skidåkarna Johan Olsson och Frida Karlsson, Robert Bergh och Jörgen Westholm,  även många företags ledare har han coachat.

Vi kommer att jobba med drivkraft, balans i livet, hur man lägger upp delmål och mål samt handlingsplan för det. Även prestationsångest tar vi upp så det kommer att bli en fullspäckad dag.

Det kommer senare att bli uppföljning på Skype och sen en träff i mars och då kommer han hit.
Vi gör det för att få lite mer struktur på verksamheten och sätta mål och handlingsplan dit vi vill vara om 1,3,5,10år gällande gården, antal hästar, uppfödning och ekonomi.
Må bra och prestera bättre och komma till ditt önskvärda läge jobbar Stig mycket med.

Läs hela inlägget »

Idag kollade vi Global On Fire på 16 dagar om hon var dräktig med Propulsion men tyvärr var hon inte dräktig.

Dr Martin 3 år gjorde debut i måndags och gjorde ett topplopp från spår 8 bakom bilen. Vi hamnade sist men vi lyckades komma emellan hästar i sista sväng och han avsluta väldigt bra långt ut i banan till tredje priset på 1.16,1 med 13,5 sista varvet.

Idag var vi in till Årjäng med Irma Jaam, Ina Jaam, Ivenhoe Jaam och Harry Jaam.

Irma Jaam och Ina Jaam gick tillsammans, Ina krånglade lite i värmningen men sen skötte dom sig bra båda två på 32.
Irma kommer att anmälas till premie lopp om två veckor.

Ivenhoe Jaam och Harry fick gå tillsammans. Harry har ju krånglat på banan men nu skötte han sig bra.
Ivenhoe sköter hur bra som helst står och sover i stallet innan vi ska ut trots att det var lite rörelse med andra hästar i stallet. I jobbet ser han så jäkla bra ut och det här är såååå roligt med honom.
1.30 lunkade dom runt på.

Imorgon startar Global Skipper på lunchen i ett sulky lopp. Vi står 20m tillägg så det är ju inget bra lopp för honom men han behöver ett lopp i kroppen då han har ett passande monte lopp veckan efter i Bollnäs.

På fredag startar Eraja Jaam på Romme han fick ett bra läge med spår 5 bakom bilen 1640m.

Läs hela inlägget »

Dr Martin debuterade med att bli trea med full fart över linjen efter en resa i ryggar.
 
’En Örjan-styrning såg det ut som. Vadå?’ Jonas erinrar sig Lie Detectors debut som skedde på Färjestad 6 april 2007 där hon fastnade i ryggar hela vägen och blev trea.
 
Se Dr Martins lopp och kolla sista 500!
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Det finns lite ny info på Radio Moberg som finns under twitter flödet. Lite långt kanske 9 min.

Läs hela inlägget »

Global Skipper provade på monté på Solvallas lunchtrav första gången på allvar och slutade tvåa slagen med hals. Tycker att insatsen med Anna Erixon gav mersmak. Skipper verkade alert genom sista sväng och höll farten uppe ända in i mål. Vi ser fram mot Annas kommentar. Annas grön-gula dress med samma färger som välbekante pappa Lars, blir intressant att följa.

Se loppet 

Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Stallrapport.

Eraja Jaam var väldigt fin när han vann på bjerke i onsdags. Eventuellt kommer han att anmälas till Åmål 26 med spårförbehåll.

Categorical blev behandlad med irap i torsdags. Han får ta det lugnt i 14 dagar sedan börjar vi lite lugnt med honom.

Livi Oboy känns bra i träning, han har fått träna lite mer lågintensiva intervaller efter åby starten.
Eftersom det var svårt att hitta lopp till honom anmälde jag honom till bjerke men tyvärr får man inte ha spårförbehåll där och typiskt fick han ett värdelöst spår 8 bakom bilen.

Gandalf startar nu på måndag på färjestad. Troligvis blir det barfota runt om för första gången....

Hickory Jaam har tyvärr fått en spark i hagen och det blev en liten spricka i griffelbens huvudet. Han måste ta det lugnt 6-8 veckor men det är ingen fara utan han kommer att bli helt bra av det.
Vi ska röntga om det om 6 veckor.

Harry tränar som vanligt bra här hemma.

Livi Pamir är bra i träning och kommer att kvala 27/7.

Dr Martin är jag väldigt nöjd med och han kommer att starta så fort jag hittar ett lämpligt lopp till honom.

Irma Jaam är jag kanon nöjd med, hon kommer att gå premie lopp i början av augusti.

Samma sak med Ivenhoe Jaam, skitnöjd.....

Ina Jaam krånglar till det emellanåt men däremellan är hon riktigt fin.

Global Skipper är Anna Erixon nöjd med och han anmäls till solvalla 24/7 och vi får hoppas han kommer med där.

Kiara Kiss är allt bra med och hon kommer snart att gå sitt premielopp.

Bilderna är på Global Skipper i ett banjobb för Anna.
Global Tess med sitt föl e Nuncio.

Läs hela inlägget »
Eraja Jaam tog behaglig spets från spår 1 bakom bilen. Kanske väl snabba första 500 men Jonas fångade upp favoriten med Frode Hamre i dödens och höll social distans över mållinjen.

Se loppet!

Willy Nyström
Läs hela inlägget »

Global Pixie är konstaterat dräktig med Googoo Gaagaa på 30dagar.

Evita Jaam ska kollas på 16dagar på måndag hon är seminerad med Orlando Vici.

Global On Fire blev seminerad idag med Propulsion.

Global Tess kommer att semineras med Hard livin i början av veckan. Där får vi en spännande korsning på Crown Dream som är mamma till bla en av dom bästa avelshingstar som har funnits nämligen Vicktory Dream.

Lite blandade bilder.

Läs hela inlägget »

Den som väntar på något gott ...
Nu är fölet ute i sommarluften och allt har gått väl.

Vi började hoppas i mars förra året när Global On Fire fick plats på Readly Express’ språnglista. Länk!

På sensommaren tog vi ett steg till när Fire blev konstaterad dräktig. Länk!

Den lilla söta tjejen har fått plats på Sörgårdens dagis framåt hösten. Till dess håller mamma Fire ett öga på henne.

Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Bilderna är på Global On Fire och hennes föl e Readly Express.

Läs hela inlägget »

Fick en liten filmsnutt från Anna Erixon idag,och nu har hon iallafall suttit på Global Skipper och skrittade på stallbacken på Örebro. Hon hade satt på honom helstängt huvudlag så han inte såg henne på ryggen. Hon tror det kommer att bli bra det här.

Det finns lite nytt på Radio Moberg som finns under Twitter flödet.

Vi har nu fått våra nya profilkläder till stallets hästägare.
Intresset har varit stort för kläderna så det är över hundra plagg.
Självklart kan vi beställa mer om intresse finns.

Annette och Hans var här idag och hämta sina pick'e tröjor och kepsar.

Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer