Irma la Douce och Sir Ivanhoe

Ännu två adepter från Stall Mobergs grundskola som gick premielopp idag på Färjestad. De såg väldigt väluppfostrade ut i ledarduons ryggar med Tim bakom Irma och Jonas med Ivanhoe.

https://www.youtube.com/watch?v=Xe0mMnpGrl0

Vi får höra vad Jonas tycker om deras premiärlopp.

En vilsen uppfödares funderingar
Googoo Gaagaa

När jag gick med i Stall Mobergs unghästkonsortium 2009 var de 2-åriga Mon Petit Cheval och Global Mon Chichi. Irma är Chichis fjärde och sista avkomma. Ivanhoe är Bella Jaams första avkomma. Bella är i sin tur halvsyster till Cheval. Mamma är C.R. Bedazzled som lämnat en lång rad avkommor som nästan alla startat och segrat.

Så nu analyserar jag mig som uppfödare. Nostalgiker med trofasthet med fattade beslut under det senaste decenniet? Jo, i viss mån är det kanske riktigt men Global Express-linjen ångrar jag inte.

Brist på nytänkande? Säkert och häromdagen blev jag påmind om min fasta uppfattning att inte betäcka med en passgångare. Den övertygelsen fick jag redan på 60-talet med den US-födde avelshingsten Enac Hanover. Såg travare och passgångare som olika raser. Och i svenskt travderby 2020 segrade en av tre av Googoo Gaagaas söner som var med i finalen. Ja, nu är jag skakad.

Morgana Bi

I sista loppet på Jägersro Derby-söndagen segrade Bucks To Burn som är uppfödd av Stall Nyx. Då kopplades en länk till något jag skrev för några år sedan om mina funderingar om uppfödning:

Hur ska jag filtrera möjligheterna? 

Under de senaste 7-8 åren har jag fått många förslag att köpa häst som jag tackat nej till. Det är egentligen en enda som jag i efterhand haft anledning att ångra att jag avstod att köpa en andel i – Morgana Bi. Visserligen hade jag kanske haft en mental mjölksyreskuld vid det här laget men kunnat se fram mot hennes resultat i aveln. Morgana Bi har galopperat bort många fina slantar på upploppet. I senare kapitel ska jag återkomma om kretsen kring Morgana Bi som jag lärt känna närmare sedan 5 år tillbaka, särskilt då Mikael Blomgren.

Nu kom jag ihåg att Morgana betäcktes först med Django Riff och sedan Bold Eagle och att hon fått två föl. Så jag tog reda på mer https://www.travsport.se/ och läste att den första heter Good Vibes, är 2 år och SEGRADE PÅ JÄGERS IDAG! Men Willy, när ska du vakna?

Se loppet.

Ska jag döma av det loppet har Morgana förärvt kapacitet och huvud. Och detta var andra segern på 2 starter och 130.000 intravat. Och att det var en miss av mig att tacka nej långfredagen 2013 efter en dagsutflykt till en travanläggning i Sörmland.

Willy Nyström