loading...

2018 > 12

Finns lite info på Radio Moberg om hästarna som har startat senaste veckan. 
Bilden är på Hickory Jaam. 
Läs hela inlägget »

Tryck på bilden för en förstoring.

Copyright TR Media/Travronden.
Läs hela inlägget »
Det finns lite nytt på Radio Moberg som finns under Twitter flödet. 
Läs hela inlägget »

Norska framgångar är vi vana vid så här års. Alla har väl sett att Ole Gunnar Solskjaer nu har ansvaret för Manchester Uniteds kommande framgångar.

Men Hareide? Jo, nyss meddelade Knut Arild Hareide att Krf ska inleda formella förhandlingar med målet att ingå i regeringen med den politiskt tunga trion Erna, Siv och Trine. Knut Arild har taget med sitt parti på en slak lina men har till synes god balans.

Norlén däremot verkar ha vallat fel och går ni in vallaboden till mitten av januari.
Willy Nyström

Läs hela inlägget »
Det finns lite nytt på Radio Moberg som finns under Twitter flödet. 
Bilden är på Tim Nagel som skor för fullt i stallet. 
Läs hela inlägget »

Förhandsfavoriten fick en tappstart och kusken valde att chansa invändigt. Utvändigt i dödens låg Lööf och i yttre vinnarhålet Björklund. Vid utgången av sista kurvan såg det ut att öppna sig men Lööf hade mer i tömmarna så Löfvén sitter fast. Även om luckan uppenbarar sig hinner han definitivt fram i tid? I bästa fall dött lopp. Lööf smackar ivrigt med Björklund kloss i rygg!

Imorgon onsdag lägger Kristersson fram sin budget tillsammans med Busch-Thor i riksdagen och med aviserat stöd av Åkesson. I så fall ersätter den budgeten övergångsregeringens och gäller tills vidare oavsett vilken regering det blir.

För en regering med Löfvén som statsminister blir det att inleda säsongen 2019 med punka på båda däcken. Nu spänner Lööf blicken i Löfvén och höjer frågande ögonbrynen!

Har försökt nå Stefan nu i kväll men han svarar inte. Sedan gammalt – som ekonomikonsult på Industrifacket – har jag hemliga kontakter i huset med IF Metalls skylt men inte ens de funkar idag. Nu är det allvar.

Willy Nyström

Läs hela inlägget »

luftar Östenbyns båda hedersmammor några av sina telningar. Global Express blir 20 år om ett knappt halvår. C. R. Bedazzled är bara 16 på nyår. De har båda fött föl som de tagit hand om under deras födelseår och sänt vidare till lekis, dagis och grundskolan – samt icke minst – livets skola på Östensbyn. Av papporna är många av någon anledning försedda med viss koppling till den franska uppfödarfamiljen Dubois kompletterad med en Global touch. GW skulle direkt rikta misstankarna mot Valneviken som spindeln i det svenska nätet.

Willy Nyström

Läs hela inlägget »
Det finns lite nytt på Radio Moberg där jag pratar lite om dom äldre hästarna och ger en lägesrapport om varje individ. 
Bilden är på supersnygga årsfölet e SJ's Caviar och Bella Jaam. 
Bella är syster med bla Mon Petit Cheval 1milj Bedas Chip 500 000 och mycket lovande Evita Jaam. 
Läs hela inlägget »
Vi tar en liten genomgång av stallets 1,5 åringar som är i träning. 

Bebamar e S.J's Photo  snäll vid inkörning, ganska liten men jäkligt bra trav. 

Bernabeu As e Donato Hanover lite testning vid inkörning. Mycket fin häst. 

Blossom Kronos e Trixton tränar mycket bra och är väldigt fin att köra. 

Kocsis Boko e Mucle yankee ganska liten men växer så det knakar nu. Riktigt bra kropp på honom. Mycket bra trav men har haft det lite jobbigt i uppförslutningarna men han tar för sig mer och mer. 

Kabon Boko e Readly Express kom in lite senare i träning men inga problem med inkörning och har börjat träna lite lätt i skogen. 

Readly Lavec e Bird Parker högrest och mycket fin. Tränar för fullt i skogen. Bra fysik. 

Versace Face e Joke Face stor fin häst. Kan vara lite krånglig i skogen och lite besvärlig i munnen blev bättre när vi dövade ner honom med en huva. 

Harry Jaam e Prodigus snygg högrest häst som har tränat bra men just nu är han halt på ett framben som vi inte riktigt har hittat orsaken till. 

Livi Pamir e Broadway Hall en riktig snygging som tränar perfekt. 

Hickory Jaam e Raja Mirchi härlig häst mycket framåt i honom och alltid pigg och glad när han tränar. 

Bild är på Hickory Jaam. 

Dr Martin e S.J's Caviar ganska stor tränar för fullt i skogen och gör det bra. I början kändes han lite tung och ospänstig men det har blivit bättre. Han har blivit väldigt hingstig biter sig själv i sidan och kan vara lite opolitlig ibland så han kommer att bli valack. 
Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer