loading...

2020 > 02

Dagens träning, som var mycket bra.

Hickory Jaam och Harry Jaam värmdes 4 km i skogen. 4×2,5min med 175-190 i puls. Sen 2×36,34 på rakbanan. Sist 2×sanden. Båda var bra.

Global Villy och Categorical. 4km.
4×2,5min med 175-190 i puls.
2×32,28 på rakbanan. Sen 3 i sanden. Allt bra med båda två.

Global Skipper och Eraja Jaam. 4km.
4×2,5min sen 2×32,28 på rakbanan därefter 3 i sanden. Dom här två är jag riktigt nöjd med........

Kocsis Boko blev longerad oj vad pigg han var nu när han har tagit det lugnt efter kastrering men han har redan blivit lugnare i stallet och hagen efter kastrering. Tror han har mått bra av lite vila också då jag tycker han har lagt på sig mer muskler, träning växer i kroppen vid lite vila.

Dr Martin ska få 10-14 dagars vila pga att han växlar tänder just nu och har lite problem när han äter hö,sen har han ju varit igång länge med träningen utan nån speciell vila.

Bilden är på Eraja Jaam.

Läs hela inlägget »

Full fart hela dagen och varje dag.
En månad kvar tills dom första ska starta och drygt 6 veckor kvar för några andra, så nu är det viktiga träningsdagar för oss. Hästarna tränar 3 dagar i veckan  både tävlings hästarna och tvååringarna.
Dom äldre varvar träningen med tryckvagns intervaller i backarna i skogen. Dom får springa på i korta repor uppför med ordentligt med tryck på, men inte mer än 20-30 sekunder men då får dom ta i ordentligt. Mellan varje intervall får dom skritta ca 2-2,5 minuter, 11st såna upprepningar.

När vi tränar nere på rakbanan och sandbanan kan passet se ut ungefär så här.
Vi börjar med 4km i skogen. Sen kör vi ca 2,20-2,30minuter med 170-190 i puls.
2såna upprepningar med 3-4min vila emellan.
Lite mer skritt 5-6min innan vi börjar på rakbanan 3-5 intervaller får dom där med 3min jogging emellan.
Rakbanan är 700m men vi kör 500m och sista 250m stiger det 6-7m så dom får jobba på ordentligt där.
5-6min vila sen kör vi 4-6intervaller i sanden, 300m vänder kör 300m tillbaka i sanden sen 2min vila innan nästa intervaller. Vi avslutar med 2 km jogg.
Ett sånt pass tar ca 1tim 30minuter.
Vi använder oss av pulsmätare så vi inte överforserar dom.
Några kommer att gå in till banan för ett banjobb innan dom startar men dom andra kör vi kortare och intensiva intervaller med innan start och det har funkat bra förut trots att dom inte har startat på ett tag.
Styrka ger spänst och spänst ger snabbhet...

Tvååringarna tränar i skogen och får springa på ordentligt i dom korta backarna. I mars kommer vi att byta ut några km i skogen och låta dem börja träna på rakbanan först 2-3repor sen ökar vi till fem intervaller men dom får gå ca 7km i skogen som värmning. Dom tränar måndag, onsdag och fredag.

Eraja Jaam och Global Villy kommer att anmälas till Bjerke 19mars, jag är riktigt nöjd med båda två.

Global Skipper 30mars på färjestad.

Categorical och jag på bilden, Catten tränar perfekt i början av april startar han. Den andra bilden är på Global Skipper som ser urläcker ut i träning, han är så spänstig och fin.
Dom andra bilderna är på nya banan som börjar ta form nu,under veckan ska bärlagert packas med en välter som är på plats på gården nu.

Läs hela inlägget »

Global Villy kollades upp av vetrinär Nina Lundin i onsdags för säkerhets skull och allt var bra med honom precis som det har känts i träning. Han går korta tryckvagns intervaller i backarna i skogen på tisdagarna och på lördag tränar han på rakbanan och sandbanan.
Däremellan longerar han i longeringsvolten.

Global Skipper kollades i sitt vänster framknä och kota och allt var bra. Han tränar samma som Villy.

Eraja Jaam känns väldigt bra i träning och kommer att gå in till banan i slutet av februari för ett banjobb.

Categorical får träna på ordentligt nu och han gör det jättebra.

Kocsis Boko tar det lugnt efter kastrering.

Dr Martin tränar på som vanligt, korta tryckvagns intervaller i backarna i skogen och intervaller på rakbanan och i sanden är det som gäller.

Harry Jaam tränar bra.

Hickory Jaam är jag riktigt nöjd med.

Livi Pamir känns bra.

Gandalf Jaam är det full fart på och lika tittig och glad som vanligt.

Livi Oboy kollades i onsdags där han blev behandlad efter jul och det var inga reaktioner kvar nu. Han har känts fin hela tiden och nu ökar vi träningen.

Ivenhoe Jaam har varit ordentligt förkyld i nästan tre veckor men nu är han frisk och han har börjat träna och vetrinär Nina Lundin kollade bakkotan där han fick smällen i  december men nu är det helt bra, äntligen är han igång för den här grabben gillar jag så jäkla mycket......

Irma Jaam bara springer och är ambitiös  och har bra teknik.

Ina Jaam är igång igen efter sin böld mellan frambenen och bak mot där selen under magen ligger.

Bilderna är på Ivenhoe Jaam och Anne
Och Hickory Jaam.

Läs hela inlägget »

I onsdags var det en dyr dag för oss. Tre st grusbilar körde material hela dagen, två med bärlager till nya banan och en lastbil med sand till sandbanan. En decimeter ny sand körde vi på och det är en krambar och tung sand som binder sig bra, jäklar vad bra det blev....

Allt bärlager är nu pålagt på nya banan så nu ska det packas,sen ska det på 5cm 0-18 grus som även det ska packas innan topplaget ska på som består av 70% stenmjöl och 30% 0-8 natursand.

Bengt Wall "Valnevikens stuteri" är det som jobbar med banan med sin inköpta grävmaskin. Och han gör verkligen ett kanon bra jobb och vet hur man ska göra för att banan ska tåla regn och hålla i många år.

I torsdags kväll hade LRF lagt sitt årsmöte hos oss och samtidigt firade dom 30år. 50 personer kom det och Fredrik Sandström fixade vildsvins burgare med massa goda tillbehör och klyftpotatis till ,tårta till kaffet.

En större vattentunna blev inköpt under veckan, 8500 liter rymmer den och en bra pump sitter det på så det tar bara 2-3 minuter att fylla den. Det är otroligt viktigt att banorna blir vattnade så det binder materialet så det blir fäste i banan.

I onsdags var vetrinär Nina Lundin här och röntgade några tvååringar som inte hade blivit röntgade, 5 st alla ok.

Läs hela inlägget »

Det blev stort intresse för resan till Åby och Olympia travet så lodgen är fullbokad nu. Men det finns platser kvar i bussen,så om några vill åka med ner till Åby fast inte vara med i lodgen så går det bra. 250kr för resan vill ni ha en lättare brunch ute på gården innan avfärd för 100kr fixar vi det.
OBS ni behöver inte vara hästägare i stallet för att åka med bussen.

Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer