loading...

2017 > 09

Imorgon kriteriesöndagen
 
Känn lite av atmosfären inför söndagen med Tom Alandhs dokumentär ’Alltid på mors dag – Elitloppet’. Elitloppet körs av tradition sista söndagen i maj. Kriteriet första söndagen i oktober. Solen är inte lika het men förväntningarna hos skötare, tränare och ägare  är starkt blodtrycksdrivande. Troligen 4 miljoner till vinnaren i Kriteriet och 2,8 miljoner till Oaks-segraren.  

SVTPlay

Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Tankar och intryck från Wenngarn. Läs här
Av
Willy Nyström

Läs hela inlägget »
Etiketter: avel, delägare, trav, astv, willy
Gjorde en röstinspelning som finns ovanför Twitter flödet på hemsidan men min tok glömde ju min favorit Mon petit Cheval som gjorde ett bra lopp på Romme i tisdags som fyra det gick 1.09 sista 500 m så då är det inte lätt att ta några längder. Han kändes väldigt fin i loppet och nu har han bara 700kr kvar till miljonen, han kommer att anmälas till Axevalla 17/10 med spårförbehåll. 
Läs hela inlägget »

Stall Moberg uppmärksammas i Travronden. Bland annat avhandlas den kommande rundbanan, men även de sju unga nykomlingarna i stallet från Stall Zet och Daniel Redén.

Läs artikeln här.

Läs hela inlägget »
I söndags vann Eraja Jaam på Årjäng och var så där jäkla fin, han vann hur enkelt som helst via 1.13,5 sista varvet. Jag har sagt det förut att det finns väldigt mycket potential i den här treåringen.... ☺️ 
Global Skipper var sexa och gjorde ett hyggligt lopp, var lite seg i loppet. 
Idag har vi varit inne på färjestad med Cobbys Nana och Freja Jaam vi körde 1.30 med dom, Freja är väldigt trög och förstår inte riktigt vad hon ska göra men nu får hon gå sitt premie lopp 2/10. 
Cobbys Nana fungerar bra och det finns både teknik och styrka i henne. 
Imorgon kommer grävmaskinen och ska börja arbetet med nya lösdrifter, diken, elkablar till lyktstolpar och rundbanan. 

Bilden är på Eraja Jaam när han får chiropraktik. 
Läs hela inlägget »

Vi har beslutat att nu genomföra byggandet av den sedan länge planerade träningsbanan i anslutning till stallet på Östensbyn.

Under sommaren har vi stämt av våra idéer om utformningen med den förre banmästaren på Färjestad under30 år Leif Pinngård Eriksson samt även banmästaren på Halmstad Håkan B Johansson. Avsikten är att få ett komplement till banan nere vid sjön där nuvarande rakbana och sandbana ligger. Ett syfte med den nya rundbanan är att kunna variera distansen som hästarna ska gå jobb och öva byte av position. Kurvorna blir långa och ett varv blir ca 1.000 meter. Banan kommer att tillåta 1.30-tempo. Parallellt kommer en rak backe att anläggas för att träna styrka.

För hästägare och andra åskådare kommer hästarna att vara synliga från stallbacken (och köket i gästhuset!). Bäst utsikt har nog hästarna i hagarna som omgärdas av banan. Vi hoppas att fölen ska suga i sig teoretiskt av unghästarnas och tävlingshästarnas övningar. Här kommer de också att få börja sin utbildning med tömkörning.

3 av hagarna kommer också kompletteras med ligghallar för att hästarna ska kunna stå, äta och ligga på torrt underlag. 

Ny heltidsanställd är Victoria Sackariasson och sedan tidigare arbetar Tommy Strömberg 2 dagar i veckan.

Läs hela inlägget »
Etiketter: anläggningen
Det har varit en bra vecka med två vinster och en andraplats i måndags. 
Global Tess och Categorical vann medans Dante Jaam gjorde ett topplopp som tvåa. 
Ni kan lyssna om lite mer detaljer i röstinspelningen ovanför Twitter flödet på hemsidan. 

Under veckan har även 6 av sju Zet hästar anlänt den sjunde kommer på måndag. 

Igår kväll hade vi en byfest i puben ovanför stallet för Sylvia som har sålt sin gård och flyttat in till stan 30 personer kom och det blev en trevlig tillställning. 

Idag var det delägare till Eraja Jaam på besök och det är verkligen roligt att dom är så engagerade hoppas nu det går bra med honom imorgon. 

Det finns nu en genomgång av hästarna under stallrapport. 
​​​​​Bilden är på Jan Sälback och Rolf Frick på McDonalds på väg hem från Bjerke. 
Läs hela inlägget »

Idag har det anlänt 7 ettåringar till Östensbyn. De kommer alla från Stall Zet och ska under ett år förberedas för träning och tävling i stall Zets färger hos Daniel Redén.

De sju förhoppningsfulla har föräldrar som är värda ett eget kapitel lite senare. I väntan på det kan den nyfikne se närmare på linjerna genom att trycka på namnet. 

Don Fanucci Zet, hingst e. Hard Livin

Dugarry Zet, hingst e. Pastor Stephen

Dwayne Zet, hingst e. Muscle Massive

Deadline Zet, sto e. Trixton

Delaware Zet, sto e. Trixton

Destination Zet, sto Pastor Stephen

Diana Zet, sto e. Hard Livin

Vi är självklart glada för det förtroende Stall Zet visat och samtidigt spända inför uppgiften som ligger framför oss. Det innebär också förändringar i stallet och hela träningsanläggningen som vi ska återkomma till med det snaraste.

Bildkälla Zetstallions
Bildkälla Zetstallions
Läs hela inlägget »

Som Torsten Widholm nästan lovade hoppas jag att ni som streckade Celeb häromveckan på Solvallas V86, kompenserade er ikväll på Färjestad.
Stark insats till dryga 7 gånger.

Gissar att gänget från Forshaga och Arvika sträckte på sig i jackorna med WW Communicate intill vinnarcirkeln. Länk

Läs hela inlägget »
Målfoto från rikstoto.no Målfoto från rikstoto.no

Ja, Moberg är helt klar. Gahr Støre ligger tvåa in på upploppet med 50 meter kvar.

Global Tess var riktigt duktig på den plaskiga Bjerkebanan. Stark som alltid men verkar ha mognat. Såg inte ut att bry sig om grusstänk och andra störningsmoment. Länk

Äntligen fick Categorical den väl förtjänta segern. Det såg heller inte ut som det var den sista. ’Katten’ är liksom stallkamraten Tess en travare med många intressen och visar tillbörlig respekt för de som springer framför i loppen. Men båda är i grunden travare, en god utgångspunkt för en framgångsrik karriär på banan. Kul att se de prydliga jackorna i vinnarcirkeln på ägarrepresentanterna från Forshaga och Arvika. Länk

’Äntligen’ blev det förargligt nog inte för Dante Jaam trots att Linda Sedström gjorde sitt bästa för att moderera tempot i ledningen men fick nöja sig med andrapriset. Men visst är Dante också en travare så segern kommer! Länk

Vi var ju några som fått vara med om segrar i två länder samma dag. Kanske inte unikt men absolut inte fy skam!

I Norge kämpar fortfarande Jonas Gahr Støre att komma ikapp före linjen mot statsministerjobbet. I just detta lopp kan målgalopper längre ner i fältet påverka utgången!

Igår var Jonas Gahr Støre på Bjerke och lade några lir och värvade några röster. Hade jag varit norsk medborgare hade Jonas självklart fått min röst!

Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer