loading...

2016 > 09

Hans och Anette som är delägare i Bella Jaam och Categorical har varit här och hjälpt oss med gavel på ladan där hörnet har sjunkit ner. Nu är det upphöjt och fixat och nästa vecka blir det en ny vägg på hela gaveln. 
Paleo pride kollades upp i tisdags och han reagerade på vänster framknä och lite på höger framknä. Vi gav honom cortison.  Han kommer att få lite mer vila så det får lugna ner sig lite startar om ca 5 veckor. 
​​​​​​

Läs hela inlägget »

I Willys historia finns nu att läsa här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: willys historia

Paleo pride var trea igår på Örebro. Vi körde fram utvändigt ledaren varvet kvar då det gick ganska sakta då, ledaren drog iväg sista varvet men fick galopp i sista sväng. Jag hade problem i svängarna med honom men fin på rakorna han gjorde iallafall ett bra lopp.  Vi får kolla upp honom innan nästa start. 
Rolf Frick som är delägare i Global on fire och Global Skipper har nu även köpt in sig i fina Eraja Jaam. 

Läs hela inlägget »

Dante jaam och Mon Petit Cheval var ikväll till veterinären för en koll. Dante Jaam hade inga reaktioner vid böjprov. 
Mon Petit Cheval reagerade på höger framknä och höger framkota och blev behandlad där. 
Det är ju härligt att vi i september måste vattna banorna trots att det är ganska fuktigt på nätterna. 
Vilken fantastisk kväll det är, fullmåne har vi och varmt är det. 

Läs hela inlägget »

Dante jaam gjorde en bra debut igår på färjestad vi fick rygg på ledaren men hade lite svårt att hänga med i tempo ökningen på sista långsidan men kom tillbaka på upploppet till tredje platsen.  Jag hade inte kört fortare än i kvalet så jag var klart nöjd med honom. 

Eraja Jaam sitt premielopp och han är så jäkla fin den här hästen.... 

Läs hela inlägget »

Mon Petit Cheval gjorde ett bra lopp på Romme på fredag kväll som tvåa på 1.13,9 och han levererar hela tiden och gör sällan något dåligt lopp. Det blev sent hem eftersom vi var med i nionde loppet så vi var hemma kl 02. Cheval käkade bra när han kom hem och var pigg dagen efter. 
Härligt väder är det och vi har bra gräs kvar på betena både till fölstona och till ettåringarna som tränar samtidigt. 

Efter flera års funderingar och planering om en kräftdamm så grävde vi en ifjol, sen var det en del annat som vi var tvungna att kolla upp så det ska fungera. Men nu i veckan släppte vi i 300 kräftor i dammen så håll tummarna att det funkar. En rolig resa har det varit och jag tror jag har lärt mig en del om kräftor. 
​​​​​ Rolf Frick delägare i Global Skipper och Global on fire var här idag och kollade kräftorna på bilden. 

Vi har i samarbete med Valnevikens stuteri, Somatherm i Arvika och Hästkompaniet i Arvika köpt en filmkamera med hög standard så vi kan filma en del på gården och en del träningspass. Vi kommer att försöka filma en del händelser under veckan och samtidigt prata lite om veckan och om veckan som kommer. Vi kommer att försöka lägga ut filmen på söndagar. 

Imorgon ska Dante Jaam debutera på färjestad, han är en liten myglare i träningen men tror inte han är så pjåkig när han får vara med lite. 
Eraja Jaam ska gå sitt premieloppet. 

Läs hela inlägget »

Vi är väldigt nöjda med två åriga Categorical han har tränat bra ända sedan inkörningen. Det är en häst med stor talang och bra fysik som vi tror kan bli riktigt bra nästa år. 
Det säljs en ettårig bror till honom på kriterie auktionen om knappt två veckor och jag är väldigt intresserad av honom. Om ni är intresserade så kanske vi kan få ihop ett gäng på honom. Kontakta gärna mig så berättar jag mer jag har fått information om att han ska vara väldigt fin. Ni ser på bilden va fin och vilken fantastisk kropp Categorical har.

Läs hela inlägget »

Idag var Bella Jaam och Global Skipper till veterinären. Bella Jaam reagerade i framknäna och blev behandlad där. 
Global Skipper reagerade lite på sitt vanliga vänster framknä och vänster framkota mindre reaktioner än det brukar efter lopp men vi siktar ju på V75 så vi behandlade honom. 

Tydligen skickar svensk travsport ut folk till gårdarna efter att dom har haft hästar som har startat utan skor ett par dagar efteråt hände idag på en gård utanför Karlstad. En veterinär som åker ut, ja ja vad kostar det..... Vad är det som håller på att hända med travsporten... 
Ibland verkar man ju till hoven när man slår på skorna efteråt. 

Presskonferens imorgon i Norge om doping, Fabrice Souloy på tapeten IGEN........ Och tydligen några fler. 

Läs hela inlägget »

Bella Jaam fick ett bra lopp i rygg på ledaren men hon tappade travet i sista sväng och galopperade, något stod inte rätt till så vi får kolla upp henne. 
Global Skipper kunde inte hålla ledningen som jag befarade och när Jepson hann före så förstod jag att vi inte skulle slå honom. Jag gick ut utvändigt om ledaren efter knappt ett varv och satte mig lugn där och körde för andra priset och det fick vi. Jag var väldigt nöjd med honom och han kändes väldigt bra kanske det bästa jag känt honom, han brukar hänga lite på höger tömen sista biten men det gjorde han inte nu vilket är väldigt bra. Vi siktar nu på V75 på färjestad 1okt. 
Ikväll har ytterligare två Ettåringar fått skor på hovarna Inez och Freja Jaam, Lennart sjöhammar och Global Villie har skor sen förut. 
Livi Oboy och Gandalf Jaam käkar tillsammans på bilden. 

Läs hela inlägget »

Full fart denna vecka också. Nu är alla 6 ettåringarna i vagn, carmula one kom i vagn i veckan och det gick hur bra som helst kändes som hon förstod direkt. 
I fredags var våran foder rådgivare Peter Odmark här och vi gick igenom hösten och vintern foder stater med det nya hösilage vi börjar med om några veckor. 

Idag söndag var vi och hjälpte Bengt och Åke Wall att hämta in dom sista Ettåringar från betet, lite vilda tag blev det men det gick över förväntan inga grimmor på dom och gått i det fria sen i maj.

Det verkar som vi har lyckats få en plats för Global on fire till Readly Express till nästa år. Jäkligt spännande. 

Våra övriga fölston är dräktiga med följande. 

Global Express med Broadway Hall. 
Global mon chichi med Raja Mirchi. 
Z.R Bedazzled med Prodigious. 
Global Pixie med Maharajah. 

Alla fyra ska föla dom två sista veckorna i maj, kommer att bli fullt upp men jäklar vad roligt. 

Läs hela inlägget »

I Willys historia är nu publicerad. Läs här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: willys historia

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer