Categorical

Kön: Valack
Ålder: 10

loading...

2018

Categorical och Eraja Jaam var med i söndags på Eskilstuna Catten gjorde ett bra utvändigt ledaren som trea. Han startar nästa vecka på Åby därefter är det meningen att han gör årets sista start på Halmstad 2312 i ett V75 lopp för fyraåringar.

Läs hela inlägget »

Förra veckan blev en bra vecka på travet först var vi till Åby med Categorical vi kunde inte nå ledningen utan det blev rygg på ledaren istället och gick ruggigt fort på upploppet men han tyvärr inte fram utan det fattades en nos. Han var bättre i rygg nu så det var väldigt positivt. Kommer troligvis att anmälas till Åby 1 november med spårförbehåll. 

Läs hela inlägget »

Alla hästar gick 7km i skogen. Global Tess och Categorical 2 efter 30,24 sen fick Tess 6i sanden. Catten känns bra inför Åby. Tess är laddad värre. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam, Categorical och Paleo Pride började med två på rakbanan efter 40 och 32 sen 4 i sanden. Full fart på alla tre kanske extra plus på Eraja som känns så jäkla bra. 
Categorical är inte anmäld till Breeders Crown så han startar på Åby torsdag nästa vecka och fick ett perfekt spår 3 bakom bilen. 
Paleo Pride kommer att anmälas till Romme 12okt. 
Eraja troligtvis axvalla 16okt. 

Läs hela inlägget »

Categorical är igång och tränar för fullt eventuellt kommer han också att anmälas till axvalla samma dag och samma lopp som Eraja Breeders Crown försök. 

Läs hela inlägget »

Categorical kvalade in till norska derbyt igår kväll genom en andra plats han fick ledningen men kunde inte stå emot vinnaren sista biten. Han har helt enkelt inte full form efter sin infektion för två och en halv vecka sedan. Jag tror att han kommer att vara bättre i finalen men tyvärr fick vi spår 12...... Han är premie chansad så ett femte plats innebär 250 000......... 
Vi har 12 egna hästar i träning så det känns mycket bra att få med en i derbyt..... 

Läs hela inlägget »

Categorical startade på Drammen i lördags men var inte bra där. Mer info om honom finns på radio Moberg. 

Läs hela inlägget »

Categorical startade i Drammen igår lördag men var inte bra.

Läs hela inlägget »

I fredags var vi till Jarlsberg med Categorical som startade i Norges motsvarande svenska sprinter mästaren. I försöket hade vi spår två och vi satsade allt från start och fick ledningen men det kostade 1.08,7 första 500m men sen vann vi med lite krafter kvar på 1.,11,6. I finalen fick vi även där spår 2 men vi kunde inte komma förbi ettan från start utan vi gick ner i ryggen på honom. Han är inte lika effektiv i ryggar så vi blev fyra i finalen på 11,5. Catten gjorde det väldigt bra och nu visade han norrmännen att han blir att räkna med i norska derbyt senare i höst då han slog flera av dom bästa norska fyra åringarna. 
Bilden är på väg hem från Jarlsberg och delägarna till Categorical skålar i champagne. 

Läs hela inlägget »

Categorical har tränat bra under veckan och i torsdags kollade vi upp honom med Nina och han hade inga reaktioner vi kommer troligtvis att anmäla honom till Jarlsberg 6/7. Det är norska sprintermästaren för norsk födda fyraåringar. Försök och final samma dag med 400 000 i första pris i finalen. 

Läs hela inlägget »

I måndags var det en riktig jävla skitdag på färjestad. Det började med Categorical som är riktigt besvärlig när han får hästar framför sig då han bara springer och bromsar och inte tar i jag skulle ju inte ha släppt ut en framför mig men samtidigt vill man ju vara lite snäll imot honom och ge ett rygg lopp samtidigt som man tror han ska lära sig. Men nu kommer det bara att bli offensiva upplägg med honom ledning eller utvändigt ledaren. Han har inga lopp för tillfället så jag kommer att kolla upp honom med veterinär nu. 

Läs hela inlägget »

Categorical fick jogga lite i skogen eftersom han startade i fredags han kommer att få träna lite på rakbanan på fredag och han startar på färjestad i ett fyraårings lopp med 100 000 i första pris han fick tyvärr spår fem i volten och det kan bli lite problem. 

Läs hela inlägget »

Vi vattnade banorna igår och samtidigt fick vi hjälp med lite regn så banorna var kanon bra idag. Valnes Idolia och categorical gick tillsammans dom gick först 2 repor på rakbanan efter 1.35 sen fick Catten två i sanden och idolia 4 st. Allt är bra med Categorical inför Årjäng på fredag går han bra där så kanske han startar på Bjerke 10 juni

Läs hela inlägget »

I onsdags var veterinär Nina Lundin på gården och kollade upp några nya plus hade återkontroll på några som hon kollade på för två veckor sedan. 
Categorical var helt bra i sitt vänstra framknä nu och han har tränat lite lättare i en vecka men idag fick han en hårdare pass. Efter en ordentlig värmning blev det 4 repor på rakbanan mellan 26-30 sen 4 intervaller i sanden utan vila imellan. Han känns kanon bra och anmäls till Årjäng 1/6 med några spårförbehåll. 

Läs hela inlägget »

Categorical startade i måndags på färjestad. Han är lite stänkrädd när han går bakom hästar och när det går så fort sista biten så är det svårt att få fart på honom jag var annars ganska nöjd med honom. Vi kollade upp honom under veckan och han reagerade lite på vänster framknä och kota så han blev behandlad där startar i månads skiftet maj /juni. 

Läs hela inlägget »

Categorical startar på färjestad på måndag från spår ett bakom bilen.

Läs hela inlägget »

Categorical vann sitt lopp efter en riktigt kanon insats han var snabb från start och fick ledningen fick tryck i omgångar men vann lätt på 1.13,7 i sin årsdebut och sin tionde start i livet. Vi kollade upp honom idag och allt var bra med honom han startar troligtvis 7 maj på färjestad där han har ett perfekt lopp. 

Läs hela inlägget »

kom idag på Årjäng i GS75:5.
 
Categoricals insats var en riktig godbit. Startsnabb, spets, tvingad till tempoökning i omgångar och ensam till slut. Rekordsänkning med nästan 2 sekunder i fjärde raka segern. Eller 6:e segern på de senaste 7 starterna som en vältrimmad statistiker skulle uttryckt det.
 
Eller som Mikael Dahlberg på Årjängs Elmontage uttryckte det strax efter målgången och efter Jonas’ bekräftelse av förhoppningarna inför den norska hösten. ’Grattis! Va bra han va! Mot derbyt. Där är inte Hson med och förstör.’

Se loppet

Vill också påminna om att hans hagkompis Eraja Jaam är lika bra även om han inte har fått den tilldelning av travgenen som Katten verkar ha. Idag drullade han till det men det körs också ett derby på Jägersro i september.
 
Willy Nyström

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam och categorical var in till veterinär Nina i onsdags för en säkerhets koll och dom visade inga reaktioner vid böjprov. Dom kommer att gå in till färjestad på lördag för ett banjobb och planen är att dom startar nästa helg. 

Läs hela inlägget »

Categorical ser mycket bra ut i träning och han kommer att anmälas till färjestad 14 eller Årjäng 15 april. 

Läs hela inlägget »

Categorical är bara så fin på isen och han har tränat kontinuerligt utan stopp. 

Läs hela inlägget »

Categorical är allt bra med och han har tränat hela vintern utan några problem. I mitten av april siktar vi på start med honom.

Läs hela inlägget »

Nu tar vi dom äldre hästarna. Januari månad har inte varit det lättaste att träna då det har varit jäkligt växlande väder. Vi får improvisera dag för dag, skritt i tryckvagnen ena dagen sen intervaller i skogen eller backen där det är snö och is att köra på men det har fungerat rätt bra ändå tycker jag. Hoppas nu kylan håller i sig för då kan vi snart börja köra på sjön och det är ju härligt både för hästarna och folket. 

Categorical är allt bra med och han har tränat hela vintern utan några problem. I mitten av april siktar vi på start med honom. 

Läs hela inlägget »