loading...

2019 > 12

Läs Willys senaste här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: willy

Smedjan på färjestad startades av Hilmer Haglund som skötte hovarna på bla Callit och Copiad. Hilmer var även över till USA i ett år och skodde åt bla Ron Waples en av dom större tränarna på den tiden i USA. Även Lindy Farms fick hjälp med hovslagari.
Numera drivs Smedjan av Leif "Pinngårn "Eriksson tidigare banmästare på färjestad. Ingen hovslagari bedrivs numera men hästskor mm finns att köpa. Pinngårn har även byggt upp ett litet museum i smedjan och på fredagar kommer det ca 20 personer på fika och pratar gamla minnen, Leif Berggren och Bengt Hjalmarsson gamla färjestad tränare har många historier att förtälja.
På tävlingsdagarna byter alltid Jorma Kontio och Dagfinn om i smedjan.
En dag i höstas då jag hade gjort mig illa i armen så jag inte kunde köra lopp hade jag med kameran och tog lite kort i smedjan.

Läs hela inlägget »

Idag blev Global Villy och Global Skipper kollade av vetrinär. Global Villy hade små reaktioner i sina framknän och blev behandlad där.
Skipper reagerade lite i vänster framknä och kota och är behandlad.
Det var positivt att det bara var lätta reaktioner på båda två.
Även jag var på kontroll idag för inflammationen i matstrupen och såret i tolvfingertarmen men nu var det helt bra, så nu är det bara att köra på...!!

Läs hela inlägget »

Resultat för treåringarna som vi tränade upp som tvååringar inklusive våra två egna. Sammanlagt var det 11st som vi hade.

Diana zet 3 490 000kr vinnare av Oaks. Daniel R.
Milady Grace 632 000kr Peter U. Trea i Breeders Crown final.
Margaretasjöhammar 582 000kr Stig H. Trea i korta E3 finalen.
Destination Zet 177000kr Daniel R.
Don Fanucci Zet 172000kr Daniel R.
Livi Oboy 150 000kr Jonas M
Gandalf Jaam 138 000kr Jonas M
Dwayne Zet 126 000kr Daniel R.
Duggary Zet 20 000kr Daniel R
Deadline zet Daniel R.

Läs hela inlägget »

Vid dagens vetrinär kontroll av Livi Oboy  hade han reaktioner i båda sina framknän lite mer i vänster än höger. Han reagerade även i vänster framkota och blev behandlad där. Vi börjar med lätt träning efter nyår och kollar sedan upp honom igen i mitten av januari när vetrinär Nina har kommit hem från semestern.
Även Gandalf Jaam var med till kliniken men han hade inga reaktioner, vi börjar träningen efter nyår.
Bilderna är på båda grabbarna.

Läs hela inlägget »

Så här ljust blev det.

Läs hela inlägget »

Idag har elektrikerna satt upp nya ledlysrör i stallet och det blev stor skillnad på ljuset dessutom drar dom ju mindre ström,men billiga var dom inte..........!!!!
I lördags blev det en ny ytterdörr i huset och det var också nödvändigt. Bengt Ove fixade det..
Idag har jag själv varit och fått ett läkarintyg för licensen som vi måste ta var tionde år,allt var bra men lite högt blodtryck som dom tyckte jag skulle ta om hemma.

Läs hela inlägget »

Inte lätt att göra en träningsbana i detta regnväder som har varit under hösten men här kommer några bilder iallafall. Vi har ca 75m kvar med bärlager sen har vi iallafall sytt ihop banan.

Läs hela inlägget »

Finns lite nytt om dom senaste starterna  på Radio Moberg och lite fler bilder..

loading...
Läs hela inlägget »

Mörkt och blött då behöver påminnas om sommaren.

Läs hela inlägget »

Avslutningen på Willys text om Smaragd är här, läs den nu!

Läs hela inlägget »
Etiketter: willy
Full fart denna vecka också även om vi inte har startat någon häst. 
I onsdag fick vi ta en haglagar dag då det var en del stolpar som var tvungna att bytas ut och en del annat smått och gott som var vi var tvungna att fixa till. Sture och Leif kom så dom hjälpte oss, Sture och Tim fick ta hand om långhagarna som vi har till tävlingshästarna dom är 240m långa..

Jag och Leif fixade med lösdrift hagarna och Sara fixade stallet medans Anne jobbade med pappersarbete inne. 

Imorgon måndag kommer det att bli full fart med grusbilar till nya banan, nu när det är fruset gäller det att få på så mycket matrial som möjligt. Bengt Wall kommer att jaga grusbilarna både måndag och tisdag så jag garanterar att gubbarna i lastbilarna får kämpa....

Global Villy startar imorgon måndag på färjestad spår 6 bakom bilen fick han, vi kommer att köra med en norsk gas på honom vilket innebär öppet huvudlag från start sen kan jag dra ner till helstängt sista biten. Hoppas han håller sig lugn från start med den utrustning och vi värmer i skogen. 

Torsdag ska vi till Axvalla med Livi Oboy i finalen av höstserien tyvärr har vi fått spår 8 bakom bilen, svårt blir det men vi har inte gett upp.........

Global Skipper kommer att anmälas till färjestad 8 december. 

Jag har pratat in lite på Radio Moberg som finns under Twitter flödet, där jag pratar lite om unghästarna som vi har kört in och som nu tränar i skogen för fullt. 
Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer