loading...

2017 > 07

I dag träffades de 10 år gamla kämparna igen, denna gång på Åmålstravet. Ännu en gång visade sig Cheval starkare med sin spurt till femtepriset. De har nu mötts tre gånger: först 2010 på Solvalla Kriteriehelgen, sedan förra året i Silverdivisionen på Färjestad i december. Kul med travare som hänger med i toppen ännu.
 
10-åringseliten enligt min ranking:
  • Timoko
  • Mon Petit Cheval
  • Next To None SIB
 
Möjligen kan man tycka att jag igen visar prov på hästägarens tunnelseende, eller som en kund på 80-talet uttryckte om sig själv:
 
’Jag har en stark selektiv perception.’ När jag såg ut som ett frågetecken förtydligade han ’Jag ser vad jag vill se, jag hör vad jag vill höra.’
 
Willy Nyström 
Läs hela inlägget »

Ingen har väl missat att det pågår ett politiskt spel i vårt land....
Läs vidare!

Läs hela inlägget »
I tisdags var vi in till Årjäng med Eraja Jaam och Mon Petit Cheval och körde ett banjobb med dom. Vi körde 1.18 full väg med dom och båda två var toppfina. Tyvärr har Cheval fått ett uruselt spår 8 bakom bilen i Åmåls bakvarvs lopp på söndag. 
Eraja Jaam kommer att anmälas till färjestad 5/8. 

​Efter vi hade kört jobbet i Årjäng käkade vi på trav museet, jäklar vad fint det är där kanon bra mat fullt med folk och utsikt över banan. 

Igår var vi till Bjerke med Global Tess och som jag befarade blev vi fast i tredje inner från spår ett, hon gick i mål med mycket krafter kvar samtidigt var det nog väldigt bra för henne att sitta fast med krafter för framtiden. 

​​​​​​Verkar som det bara blir ett foster kvar av tvillingarna som Global Express hade och då löser det sig själv och vi får ett föl e Broadway Hall även nästa år. ☺️ 

Categorical fick spår två bakom bilen på Bjerke nästa onsdag, vi ska in till färjestad och träna lite bakom bilen på måndag. Det ska verkligen bli spännande iallafall på Bjerke.... 
Även Bella Jaam är med på Bjerke i ett damlopp, hon fick spår 10. 

Global Pixie föl e Maharajah fick vi åka in till kliniken med på tisdag, han har varit lite snorig i en vecka men nu såg jag att han bukandades och då finns det risk att han har fått en slags lunginflammation. Vi tog prov på slem i luftstrupen som vi får svar på imorgon fredag och vi röntgade även lungorna och det fanns tendens till små bölder på lungorna. För säkerhets skull satte vi honom på medicinering direkt. 

Bilden är på fölis när han får sin medicin. 

Dom har lovat regn inatt och det är jag lycklig över för då slipper jag vattna banorna och dom blir ka
Läs hela inlägget »
I onsdags var vi till Bjerke med treåriga Categorical och han gjorde ett bra lopp utvändigt om ledaren som tvåa, sista varvet i underkant 1,15. 
Nästa start blir även det på Bjerke i ett treåringslopp för norskfödda hästar med 40 000 i första. 

I fredags kollade vi Global Express igen och det verkar som det ena tvilling fostret kanske tas upp av kroppen och då finns det en chans att den andra klarar sig och det blir ett föl e Broadway Hall även nästa år. 

I fredags var det full styrka med "gubbar" här och hjälpte till, Janne och Tommy körde häst och Leif och Sture gjorde boxar härligt när dom är här och dom är till stor hjälp. 

Idag lördag var vi till Årjäng med Global Villy och Lennart Sjöhammar. Vi hade sätt på ett halvstängt huvudlag istället för helstängt på Lennart och nu fungerade han mycket bättre och lyssnade på mina kommandon på ett bra sätt, så nu trummade han på lika bra som Villy. 

Träning måndag. 
Global Skipper och Eraja Jaam gick först 4 st intervaller på rakbanan mellan 30-35 sen 4 repor i sanden utan vila. 

Mon Petit Cheval och Valnes Idolia 3 mellan 30-35 sen 4 i sanden. 

Lennart och Villy 4 intervaller efter 1,45. 

Categorical fick en repa på rakbanan inför Bjerke starten. 

Cobbys Nana, Freja Jaam och Inez tränade i skogen. 

Tisdag. 
Följande hästar fick en lugn tur i skogen. 
Inez. 
Cobbys Nana. 
Freja Jaam. 
Dante Jaam. 

Torsdag. 
Skogen. 
Inez. 
Freja Jaam. 
Cobbys Nana. 

Fredag. 
Global Tess, Arnie Dream och Dante Jaam tränade tillsammans. Tess och Dante fick 4 repor i sanden, Arnie gick 6 st. Global Tess startar på onsdag nästa vecka på Bjerke hon fick spår ett bakom bilen i ett sto lopp. 
Dante kommer att anmälas till färjestad 5/8. 
Även Arnie kommer att anmälas till färjestad 5/8 om jag inte hittar något lämpligt tidigare. 

Global Skipper, Mon Petit Cheval och Bella Jaam tränade ihop alla gick 6 intervaller i sanden utan vila. 
Global Skipper kommer att anmälas till Bjerke 2/8 i ett damlopp under förutsättning att jag hittar en rutinerad kusk då han inte är helt att lita på i vissa situationer. 
​​​​​Jag är iallafall väldigt nöjd med honom i träningen nu, han känns stark och fräsch. 
Cheval kommer att anmälas till Åmål nästa söndag för att försöka försvara segern i bakvarvs loppet sen ifjol med 75 000 i första, han är väldigt pigg och fin nu. 

Bella Jaam kommer också att anmälas till Åmål. 

Valnes Idolia och Eraja Jaam tränade 6 st i sanden. Valnes Idolia är stark och fin nu här hemma och hänger med dom andra bra. När Årjäng börjar med provlopp igen på onsdag kvällar så får hon vara med där för att lära. 
Eraja Jaam är jag helt nöjd med nu han kommer troligtvis att gå in till färjestad för banjobb nästa vecka och han kommer att anmälas till färjestad 5/8. 

Cobbys Nana och Inez fick gå i skogen sen fick Cobbys Nana 3 på rakbanan mellan 40-45 allt bra med henne. 
Inez har ingen känning av smällen hon fick för några veckor sedan. 
Bilden är på Hickory Jaam e Raja Mirchi u Global Pixie som i sin tur är efter Love you. 
​​​​​​
Läs hela inlägget »
Global Tess blev över från start i fredags och fick backa sig sist och det är bara att glömma det hon startar på Bjerke nästa onsdag. 
Arnie Dream galopperade i första sväng i lördags på Årjäng jag har ingen riktig förklaring han släppte bara grejorna. Han kändes annars väldigt bra och eventuellt startar han på Bjerke nästa onsdag. 
Dante Jaam gjorde ett bra lopp som tvåa i Årjäng och han kommer mer och mer. Vi kollade igenom honom igår och allt är bra med honom har inte bestämt nästa start för honom. 

Igår var vi till kliniken med Evita Jaam och röntgade hennes skada och det finns inga skador på bilderna utan dom är helt bra. Vi kommer att kolla med ultraljud när såret har läkt helt för att se så allt är bra med ligamenten. Känns lite som ett mirakel det här.... 

Global Express var idag in för dräktighets koll på 16 dagar, ja hon var dräktig men tyvärr så verkar det som det är tvillingar och då måste dom försöka ta bort det ena och då är det väldigt stor risk att båda försvinner. 

Nu är alla beten putsade så nu behöver vi regn så det växer.. 
Läs hela inlägget »

Det är lite krångligt med att få Fölstona dräktiga men Global Mon Chichi är nu iallafall dräktig på 16 dagar med S. J's caviar. 
Global on fire var tom med Uncle Lasse men är nu seminerad igen. 
Global Pixie var tom med Raja Mirchi och är seminerad igen. 
Global Express ska kollas på måndag om hon är dräktig med broadway Hall. 
C. R Bedazzled blir förhoppningsvis seminerad med Prodigious under helgen. 
Samma gäller för Bella Jaam med S. J's caviar. 
C. R Bedazzled fölunge som är tre veckor nu är helt otrolig att springa i hagen, och han är jäkligt snabb också. 

Alla hästar nedan har värmts ganska ordentligt i skogen och även fått några intervaller i skogen sen har dom gått intervaller i sanden 300 m utan vila. 
Måndag. 
​​Global Tess fick 6 repor i sanden och idag torsdag fick hon bara gå i skogen. Hon känns kanon så jag hoppas verkligen att vi har lite tur och att hon sköter sig imorgon i stochampionatskvalet. 

Bella Jaam 6 repor i måndags och 6 idag, hon är pigg som bara den. Hon får en sista chans under helgen att bli dräktig sen startar vi. 

Global Skipper fick 6 både i måndags och idag. Jag är nöjd med honom och han startar om 10-14 dagar. 

Arnie Dream känns bra han fick 6repor i måndags och två idag, Anne körde honom idag och hon var helnöjd med honom. Troligtvis kommer han att gå barfota runt om på lördag och visst ser det intressant ut, vi vet ju att han är bra när han är helt fräsch. 

Mon Petit Cheval fick 6 repor i måndags och idag, laddad som vanligt. Vi siktar på bakvarvs loppet i Åmål. 

Dante Jaam är fin i träningen han fick 4 i måndags och 2 idag i sanden. Det blir några ändringar till lördag på honom vi tar bort det helstängda huvudlaget till ett halvstängt så han ser hästarna på utsidan och går på dom. Det blir även barfota runt om istället för bara bak. 

Categorical 6 i måndags och idag och är riktigt fin. Han startar på onsdag på Bjerke. 

Eraja Jaam har fått samma dos som categorical. Han känns väldigt bra nu och kommer troligtvis gå ett banjobb nästa vecka och jag siktar på start 5 augusti på färjestad. 

Valnes Idolia 6 i måndags och idag, hon tränar jäkligt bra nu här hemma kommer troligtvis få ett banjobb nästa vecka. 

Evita Jaam läker såret bra på och hon kommer att röntgas nästa vecka troligtvis. 

Freja Jaam har tränat i skogen måndag och onsdag och imorgon får hon gå på rakbanan. 

Cobbys Nana har tränat samma som Freja. 

Inez har såret läkt helt på nu och hon är haltfri när hon springer i hagen, visserligen får hon fortfarande antiinflammatorisk medicin. Jag hoppas vi kan börja jogga henne lite lätt nästa vecka. 

Lennart Sjöhammar och Global Villy var in till Årjäng i onsdags för banjobb. 
Lennart fattade inte riktigt vad han skulle göra och blev väldigt trög även lite stänkrädd. Vi ska ta av det helstängda huvudlaget på honom nästa gång och ta bort huvan. 

Global Villy var väldigt fin, han bara löpte på. Kristian Lindberg hjälpte mig att köra honom när jag körde Lennart och han sa efteråt "det här var en förjäkla fin häst" 

​​​​​Bilden är på till höger Global Express med hennes hingsföl e Broadway Hall och till vänster är det Express dotter Global Mon Chichi med hingsföl e Raja Mirchi. 

Nu när jag sitter och skriver det här ser jag samtidigt fölungarna springa och leka i hagen tillsammans, det är för jäkla härligt att ha det så här.... ☺️ 

Vi håller på att planera ett projekt som ska förbättra verksamheten och ta ytterligare ett steg framåt, men det återkommer jag till med om vi kan genomföra det.... ☺️ 
 

Läs hela inlägget »
Idag fick vi en ny andelsägare till stallet, Stefan som är banmästare på färjestad köpte in sig på Eraja Jaam. Ibland är det verkligen tillfälligheter som gör att man säljer häst, Stefan ringde om en helt annan grej och då frågade jag honom om han inte skulle köpa in sig i någon häst hos oss. Jag har en fin fux e Raja Mirchi som du har sett och gillade när du såg honom på banan sa jag, ja den är fin sa Stefan jag tar en del i honom. Tror inte jag har sålt någon andel snabbare än så. Vi hälsar Stefan välkommen till stallet. 

Paleo Pride startade igår men fungerade inte, travade inte bra och i eftermiddag snorar han i näsan och äter inte sin mat och har förhöjd temp. 
Jag pratade med Fleming Jensen idag och han får prova honom så det blir både annan träning och andra veterinärer och miljö ombyte. 

Ikväll har jag putsat en del beten så det blir nytt gräs för unghästarna och Fölstona. 

Patrik Frödin som är delägare i Paleo vill även satsa på en yngre häst även om det går trögt med Paleo så han har köpt in sig i ettåriga Gandalf Jaam. 
I tisdags var Peter från Borås här med sina kollegor och körde häst, middag och övernattning. Verkligen ett härligt gäng. Den ena killen hade hamnat mitt i tsunamin i Thailand med sin familj och jag fick en helt otrolig berättelse som ännu mer otroligt slutade lyckligt... ☺️ 
Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer