loading...

2016 > 12

En släpkärra och en fullastad hästbil blev det med skräp och tomma fodersäckar till tippen idag. Gubbarna var här idag så vi fick bra hjälp av dom, skönt att få rensa upp lite. Anne hade gjort en smörgåstårta till dom efteråt som tack för hjälpen. 

Ikväll var Arnie Dream och Paleo pride in och fick sin andra irap behandlingen. 

Utanför biltema träffade jag en gammal klasskompis från grundskolan idag Björn -Egil vi har inte setts på 35 år. Han kände igen mig och när jag fått fundera ett tag "gissade" jag rätt också. Han jobbade på ett flykting boende och trivdes kanon. Fantastiska möten med människor tyckte han. 

Jag har suttit och funderat på hingst val till Global Pixie ett tag, Explosive Matter, Googoo gaagaa, Raja Mirchi har varit på tapeten. Men varför krångla till det när vi har en hingst som Raja Mirchi i Sverige som dom går som tåget efter och vi har själva en tvååring efter honom som jag är så jäkla nöjd med. 
Så valet föll på Raja Mirchi som jag såg Anders Lindqvist uttalade sig att det kommer att bli en av världens bästa avelshingstar.... 
Jag hoppas att så många som möjligt av er som är med på Pixie tycker det är ett bra val av hingst och hoppar på tåget även i år. Hör gärna av er om ni har några frågor. 

På måndag börjar Tommas Barrehed att jobba halvtid hos oss under vintern. Tommas har jobbat i 30 år hos bla Björn Lindblom och 

Läs hela inlägget »

En magnifik video från Johans resa till Island!

Läs hela inlägget »

Just nu är det lite gnäggande i stallet då vi håller på att skilja ifrån fölen från mammorna, vi har medvetet låtit fölen gå kvar längre med mammorna som dom gör i naturen helt enkelt. Känns som det är lite mindre dramatiskt för dom nu men skrikande är det ju.

Igår var vi in till kliniken med Eraja Jaam bara för en säkerhet koll på smällen han hade fått på frambenet, vi kollade med ultraljud på senan men allt var bra det syntes ingenting så idag har han tränat för fullt och känns som vanligt jävligt bra... 

Bella Jaam var med in också och hon blev behandlad i sina framknän och får vila till efter nyår. 

Idag fick Arnie Dream och Paleo pride första behandlingen med irap. 

Idag var fredags gänget här en torsdag istället, efter arbete blev det en liten lätt jul lunch skinka sill mm. Vi uppskattar verkligen när "gubbgänget "kommer. 

Ettåringarna kämpar på, plus poäng den här veckan för Inez som jag tycker är spänstigare och väldigt pigg. 
Även Lennart Sjöhammar får plus betyg, det har varit lite svårt att smacka på honom för lite fart då han har varit orolig av sig och har kunnat hitta på något dumt. Men nu är det mycket bättre och han svarar bra när jag begär lite av honom och därmed har han blivit spänstigare och mer klipp i steget. 

Bilden är på Johan och en kompis, dom har varit på Island i några dagar. Kommer säkert en film därifrån om ett tag. 

Imorgon åker vi till Örebro med Global Skipper och Mon Petit Cheval, inga bra lägen med dom men om Skipper travar iväg från femte ska det iallafall vara bra platschans. Får Cheval ett någotsånär lopp så är det även bra platschans den här gången ska han inte sitta fast i rygg på någon häst som är trött efter ett varv iallafall. 

God Jul allihopa. 

Läs hela inlägget »

Vi har nu öppnat en sektion för dig som äger häst, men också för dig som är nyfiken på hur det är att äga häst hos oss. 

Hästägarsidan är under uppbyggnad och kommer fyllas på med mer material.
Klicka på "Hästägare" och kika in och se vad som finns nu, och kanske skriva något i gästboken.

Läs hela inlägget »
Etiketter: hästägare

Global Skipper gjorde ett topplopp på bjerke i onsdags. Jag ville verkligen vara med där framme med honom från början så vi körde framåt så gott det gick från ett tråkigt sjunde spår bakom bilen, vi hamnade i tredje spår genom första svängen och kom inte ner utvändigt ledaren förrän efter 700 meter. Han kämpade på hela vägen in till mål som tvåa. Jag är väldigt nöjd med honom och han kändes väldigt fräsch och fin, han får göra en start till innan uppehåll och vinter träning och jag tror den här hästen får ett väldigt bra nästa år...... 

Mon Petit Cheval och Global Skipper kommer att anmälas till Örebro V75 kvällen innan julafton, tror kanske att det blir svårt för Skipper att komma med men vi gör iallafall ett försök. 

Johan åker till Island på söndag och hälsar på en kompis, han har båda kamerorna med sig så det blir nog en film från Island när han kommer hem. 

Categorical och delägare Anette Bodin på bilden. 


​​​​​

Läs hela inlägget »

Denna vecka tar Willys historia ett tillfälligt uppehåll, för att istället ta upp en mer nutida historia med Nobel och Bob Dylan i spetsen.

Klicka in och läs här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: nobel, bob dylan, patti smith

En alldeles eländig dag var det igår på färjestad.... 
Arnie Dream fungerade inte alls han är van att träna i sanden men det här jäkla vädret har ställt till det så jag har inte varit nöjd med sandbanan så Arnie har fått träna på annat sätt som han inte har tagit på rätt sätt. Vi kollar upp honom sedan får han återhämta sig lite sen får han träna tryckvagn under vintern och startar igen i mars /april. 

Bella Jaam gjorde väl ett hyggligt lopp som sexa efter förutsättningar, även hon får återhämta sig. 

Mon Petit Cheval blev allt fullständigt galet med och jag är bara förbannad. Tror inte alternativ två hade blivit speciellt bra heller, det är andra gången det krånglar för oss nu med trötta hästar framför oss som är trötta jävligt tidigt. 
Han kändes bra annars men han får också återhämta sig nu och kommer igen i mars. 
Både hästar och folk behöver återhämta sig nu tror jag. 
Måtte det gå bra på onsdag 

Läs hela inlägget »

Imorgon kl. 17.50 visas på TV4 V75-klubben.
Enligt säker källa heter huvudpersonen som får chansen att spela högt
Gunnar Jerrestam.

Kanske måste jag ta en tur till Färjestad på lördag för att bevaka Gunnars intressen? Jag kan prata förtroligt med Mon Petit Cheval som kommer att slip-streama i rygg på Next to None Sib och be att han ger allt in i kaklet om luckan kommer.

Statistikbiten: Mon Petit Cheval har alltid varit före Next to None Sib. I senaste starten var Cheval först utanför pengar och Sib en bit efter (jaja, utgick då!). När var den? Lördagen 2 oktober 2010.
 
Ni har kanske glömt att Gunnar är omnämnd i kapitlen 4.7 och 4.8?
För att ni ska slippa leta själva har vi klippt ut några stycken från de kapitlen: Läs här!

Läs hela inlägget »

Det är lite upp och ner just nu, några underpresterar pga lite infektioner och några har trampat sig eller krånglat till det på annat sätt i hagen. 
Arnie Dream, Bella Jaam och Mon Petit Cheval kommer att starta på färjestad på lördag, eftersom vi har lite infektioner i stallet så kommer vi att kolla upp hästarna innan lördag med veterinären. 
​​​​​
Igår hade vi en träff på gården med några tränar kollegor Kristian Lindberg, Peter Strömberg och Magnus Jakobsson en kompis till oss Lars-Erik Karlsson var med också. Vi hade mycket trevligt, först blev det lerduveskytte som jag absolut inte var bra på.... Ett V75 system till travet sen middag efter det var gårdens vedeldade bastun och badtunnan varma så där blev det några pilsner tillsammans med mycket skratt. 

Vi kommer tyvärr inte att kunna lägga upp någon film ikväll, datorn har fullständigt kraschat. 

Ny stallraport finns nu på fliken stallraport. 

​​​​​​​Bilden är på bastun. 

Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer