Hästar och hantverkare

har tagit upp den mesta tiden i december. Men numera är återvinning en hederssak som jag lystrar till. Kommer ni ihåg Tranholmen i de sista decemberdagarna 2018 med äppelmust? Här kommer en efterlängtad repris. Tranholmen | stallmoberg

Hästarna är ett urval av de schackpjäser världsmästaren Magnus Carlsen  skrämmer motståndarna med, t.ex. när han försvarade sin titel i början av december. Sedan följde VM i hurtigschack och lynschack. Allt i underhållande direktsändning på NRK som gör matcherna spännande även för den som int’ begrip’.

Hemma pågår en upprustning av huset med diskussioner med stenläggare, snickare, elektriker och VVS-are som fyllt ut det mesta av julmånaden. Våra julklappar till och från släkten i Oslo utväxlades på Bergviks köpcentrum i Karlstad en lördag i november när det föreföll riskabelt att planera för en julresa till Norge. Eftersom vi inte lyckades utväxla julklappar förra året fanns mycket som Lailas systrar hade med sig. Några uppfattade vår träff som en bakluckeloppis (?).
 
Stall Moberg har alla travarna hemma i stallet men på V75-2 på nyårsafton startar Erajas store lillebror Hickory Jaam. ’Alltid något’ sa tränaren när hon segrade på Åmål 11 oktober eftersom inget spel förekom i loppet.
 
Med tillönskan om ett Gott Nytt År!

Willy Nyström