Eraja Jaam

Kön: Valack
Ålder: 10

loading...

2018

Categorical och Eraja Jaam var med i söndags på Eskilstuna Catten gjorde ett bra utvändigt ledaren som trea. Han startar nästa vecka på Åby därefter är det meningen att han gör årets sista start på Halmstad 2312 i ett V75 lopp för fyraåringar.

Eraja Jaam gjorde också ett bra lopp som sexa och tog på dom i en snabb avslutning. Är han bra i ett lättare jobb i slutet av veckan så kommer han troligtvis att starta i V75 finalen på solvalla 25/11 .

Läs hela inlägget »

I tisdags startade Eraja Jaam på axvalla men han blev alldeles för het så jag var tvungen att köra fram utvändigt ledaren så han inte skulle kväva sig så han blev trött 
vi måste sätta på honom ett skarpare bett till nästa lopp. 

Läs hela inlägget »

Alla hästar gick 7km i skogen. Eraja Jaam och Mon Petit Cheval 2e 35,24 sen 6i sanden. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam, Categorical och Paleo Pride började med två på rakbanan efter 40 och 32 sen 4 i sanden. Full fart på alla tre kanske extra plus på Eraja som känns så jäkla bra. 
Categorical är inte anmäld till Breeders Crown så han startar på Åby torsdag nästa vecka och fick ett perfekt spår 3 bakom bilen. 
Paleo Pride kommer att anmälas till Romme 12okt. 
Eraja troligtvis axvalla 16okt. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam är allt bra med eventuellt kommer han att anmälas till axvalla 16/10 .

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam startar på åby på torsdag och även Global skipper är med där. 

Läs hela inlägget »

Det har varit en ganska bra vecka så här långt. Valnes Idolia vann på ett bra sätt på Bjerke i måndags och Evita Jaam gjorde ett bra lopp som tvåa i fredags på färjestad. Eraja Jaam var ju också med till färjestad men tyvärr tog han i för mycket från start så det blev galopp. 

Läs hela inlägget »

Igår var vi till Årjäng med Global Skipper och Eraja Jaam. Eraja Jaam fick vi lägga en ordentlig speed med på första långsidan för att få överta ledningen vilket då blev 13,6 första varvet och han fick stryk som tvåa av en mycket bra häst. Det var väldigt positivt att han var bra från start och jag kunde flytta ut honom i andra spår in i första sväng vilket han har haft svårt för innan och det har blivit galopp förut. Vi kommer att kolla upp honom innan nästa start.

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam tog jag en lugn start med det blev inget tempo på loppet men varje gång jag tänkte köra fram så var det någon framför som körde fram, samtidigt ville jag köra i ryggar så länge som möjligt för att lära honom. Han gick väldigt bra till slut som tvåa och han var lugn och fin i loppet och det var viktigt för framtiden. Nästa start kan eventuellt bli 2/7 i Årjäng eller 13/7 i Årjäng. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam går i passgång i volten men brukar hoppa i trav efter några steg när man vänder upp honom men idag bara fortsätta han i passgång i hundra meter innan galoppen kom. Han kommer att anmälas till Årjäng på midsommar afton men nu har han tappat poäng så det är inte säkert han kommer med. 
Nog om den här jäkla dagen... 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam och Mon Petit Cheval gick även dom 6 repor i sanden. Både Eraja och Cheval startar på måndag på färjestad. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam började snora dagen efter att han startade i Eskilstuna och vi kollade halsen på honom i onsdags och han hade slem i halsen vi kollar halsen om en vecka igen. Vi böjde igenom honom samtidigt men han hade inga reaktioner i benen. 

Läs hela inlägget »

I torsdags var vi till Eskilstuna med Eraja Jaam. Vi fick jag en dålig start då han började i passgång, det blev dödens för oss och då började han att ta i och pullade alldeles för mycket och det blev 1,15 första 2000m över lång distans, han höll bra som femma. Vi får byta bett på honom nästa gång. Jag hade problem även ifjol att han ville dra iväg i loppen. 

Läs hela inlägget »

Veterinär Nina Lundin var här i tisdags och kollade upp några hästar. 
Eraja Jaam var helt okej nu vid återkontrollen och startar troligtvis på Eskilstuna 17 maj. 

Läs hela inlägget »

På tisdag kommer vet Nina och ska bla ha återkontroll på Eraja Jaam

Läs hela inlägget »

I söndags startade Eraja Jaam och categorical på Årjäng. Eraja Jaam var först ut jag var orolig för spår ett bakom bilen som vi fått med honom och han blev orolig och lite stressad av alla hästar strax efter start så det blev galopp med honom. Han kändes bra i värmningen så det var bara orutin. Han startar på söndag på Örebro där han står 20 meter efter så han får trampa igång lite lugnt själv där bak. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam och categorical var in till veterinär Nina i onsdags för en säkerhets koll och dom visade inga reaktioner vid böjprov. Dom kommer att gå in till färjestad på lördag för ett banjobb och planen är att dom startar nästa helg. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam känns mycket bra i träningen ev kommer han och categorical att få gå in till färjestad på tisdag för banjobb. Planen är att han ska anmälas till Årjäng 15 april. 

Läs hela inlägget »

Eraja Jaam har haft lite otur i januari med några dagar med feber och förra helgen gjorde han sig illa i hagen så han var tjock i ett bakben men det gick över fort. Han tränar igen och han var så där härlig på sjön i lördags, jag hoppas nu att vi får träna kontinuerligt nu utan något krångel. 

Läs hela inlägget »

Nu tar vi dom äldre hästarna. Januari månad har inte varit det lättaste att träna då det har varit jäkligt växlande väder. Vi får improvisera dag för dag, skritt i tryckvagnen ena dagen sen intervaller i skogen eller backen där det är snö och is att köra på men det har fungerat rätt bra ändå tycker jag. Hoppas nu kylan håller i sig för då kan vi snart börja köra på sjön och det är ju härligt både för hästarna och folket. 

Eraja Jaam fick lite feber i början av januari men efter det har det flutit på för honom. I mitten av april för honom också. 

Läs hela inlägget »