loading...

2018 > 05

Idag torsdag var Tommy här och alla tvååringarna tränade. 
Gandalf Jaam och Livi Oboy tränade ihop dom gick fem intervaller på rakbanan mellan 1.40-1.45. 
Båda dom här grabbarna är riktigt bra i träningen, Gandalf är det ganska sprallig och pigg. 
Oboy bara lufsar på kan vara lite bekymrad när han kommer nära Gandalf i intervallerna. 

Grace Mearas och Margaretasjöhammar fick fem efter 1.40-1.45 Maggan har krånglat lite och galopperat på rakbanan men idag var det inga problem hon var fin i alla repor. Grace är kanon fin men kan vara lite stänkrädd när det sprutar grus på henne. 

DWAYNE ZET och DUGARRY ZET gick fem mellan 1.45-1.50 banan hade torkat lite sista turen så vi drog ner lite. Båda är verkligen fina och bara springer. 

Roald A Boko och Don FANUCCI ZET gick Fyra efter 1.45 Roald är lite trög än men det är mycket bättre än i början av vintern. Don FANUCCI har verkligen piggnat till och han bara travar på. 

DEADLINE ZET och destination Zet gick fyra mellan 1.45-1.50. 

DELAWARE ZET och Diana ZET gick fem mellan 1.40-1.45 båda två är lite lata men gör iallafall det dom ska. 

Bilden är på Gandalf Jaam. 

Categorical kommer att gå som vanligt imorgon på Årjäng skor runt om och helstängt huvudlag. 

Evita Jaam kommer att få gå med in till Årjäng imorgon och träna lite innan tävlingarna. 
Läs hela inlägget »
Vi vattnade banorna igår och samtidigt fick vi hjälp med lite regn så banorna var kanon bra idag. 
Valnes Idolia och categorical gick tillsammans dom gick först 2 repor på rakbanan efter 1.35 sen fick Catten två i sanden och idolia 4 st. Allt är bra med Categorical inför Årjäng på fredag går han bra där så kanske han startar på Bjerke 10 juni. Idolia debuterar på färjestad på måndag från spår 1 i volten. 

Global Tess och Global skipper träna tillsammans 2 efter 1.35 på rakbanan först sen 6 st intervaller i sanden. Tess kom inte med på färjestad så vi fortsätter att anmäla. 
Skipper känns perfekt. 

Global Villy och Freja Jaam fick 2 på rakbanan efter 1.35 sen 6 st på rakbanan. Båda är pigga och glada Freja tar i mycket bättre nu, Villy var det andra gången han gick på rakbanan så han var lite ivrig. 

Evita Jaam och Cobbys Nana jogga i skogen inför deras provlopp imorgon on i Årjäng. 

Dante Jaam jogga i skogen det var första passet för honom efter behandlingen. 

Bilden är på Livi Oboy två år e Brodway Hall u Global Express. 
Läs hela inlägget »

Läs Willys Elitloppskrönika här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: willy
I onsdags var veterinär Nina Lundin på gården och kollade upp några nya plus hade återkontroll på några som hon kollade på för två veckor sedan. 
Categorical var helt bra i sitt vänstra framknä nu och han har tränat lite lättare i en vecka men idag fick han en hårdare pass. Efter en ordentlig värmning blev det 4 repor på rakbanan mellan 26-30 sen 4 intervaller i sanden utan vila imellan. Han känns kanon bra och anmäls till Årjäng 1/6 med några spårförbehåll. 

Valnes Idolia var ok i återkontrollen och hon tränade starkt idag 4 intervaller på rakbanan mellan 27-32 sen 4 repor i sanden. Hon anmäls till Årjäng 1/6 med spårförbehåll 2,4,5,12. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp direkt, talang och fysik finns det i henne. 

Dante Jaam var ok vid återkontrollen och vi börjar träna igen. 

Eraja Jaam började snora dagen efter att han startade i Eskilstuna och vi kollade halsen på honom i onsdags och han hade slem i halsen vi kollar halsen om en vecka igen. Vi böjde igenom honom samtidigt men han hade inga reaktioner i benen. 

Global Skipper kollade vi också upp nu när han har tränat ett tag efter sin knä operation och han var ok. Han känns väldigt bra i träningen och idag gick han ett hårdare pass ihop med Categorical och jag var jäkligt nöjd med honom det känns helt rätt med honom nu. Han startar om ca 2-3 veckor om jag hittar rätt lopp till honom. 

Global Tess gick ett lätt jobb idag allt bra med henne hon anmäls till färjestad 4/6 om hon kommer med eftersom hon har dåligt med poäng nu. 

Evita Jaam var bra idag tillsammans med valnes idolia. Evita Jaam kommer troligtvis att gå provlopp p onsdag nästa vecka och sen hoppas jag att hon kan kvala. 

Global Villy tränar på som vanligt och känns bra han ska snart få börja gå på rakbanan. 

Mon Petit Cheval blev behandlad i vänster framknä i onsdags men det var bara en liten reaktion, 11 juni på färjestad kommer han att anmälas till. 

Cobbys Nana tränar bra här hemma som vanligt hon kommer att gå ett nytt provlopp nästa onsdag hon lär sig mer och mer i provloppen. 

Freja Jaam är betydligt piggare i träningen nu och såg fin ut på rakbanan idag. 

Tvååringarna tränar bra överlag och vi ligger mellan 40-45 på rakbanan och nån repa får dom sträcka ut mellan 35-40. 

Det behövs mycket vatten på banorna nu för att det ska bli bra tränings förhållande, dränkte banorna igår kväll och sen fick dom några tunnor kl 06 i morse innan vi började träningen. 

För två veckor sedan fick vi första fölet ett sto föl e S. J's caviar u Global Mon Chichi e Lindy Lane. 

Idag blev C. R Bedazzled konstaterad dräktig på 16 dygn med Orlando Vici. 

Imorgon ska jag och Leif åka och titta på categorical ettåriga bror som är efter S. J's caviar är han fin så verkar det vara några som vill köpa in sig på honom. 

Global Pixie blev om seminerad med Nuncio i början av veckan eftersom hon gick tom första gången. 

Bilden är på Valnes Idolia som ettåring. 

 
Läs hela inlägget »
I tisdags startade Cheval på Axevalla 1640m voltstart med bara 5 hästar med. Alla låg på en rad vi i fjärde inner och första varvet gick 22,5. Så det blev 09 sista fem hundra, Cheval gick bra till slut och behöll sin fjärde plats och tog på dom över upploppet och jag tycker det var mer drag i honom nu. 

I torsdags var vi till Eskilstuna med Eraja Jaam och fick en dålig start, då han började i passgång. Det blev dödens för oss och då började han att ta i och pullade alldeles för mycket och det blev 1,15 första 2000m över lång distans han höll bra som femma. Vi får byta bett på honom nästa gång. Jag hade problem även ifjol att han ville dra iväg i loppen. 

Global Tess gick bra ifrån start och jag fick överta ledningen men jag kände att det gick för fort släppte ledningen hon blev lite trött sista biten och blev sexa. Jag var väldigt nöjd med henne för det var ju första starten sen i december och hon kommer att gå framåt med det här loppet i kroppen. 

 
Läs hela inlägget »

Prix d'Amerique 1961.
Du har väl inte missat att mycket fler videor finns i travarkivet? Tryck här eller i huvudmenyn här ovanför för att komma dit.

Bonusvideo - Elitloppet!

..... Och det är 45 sekunder till start:

Läs hela inlägget »
Etiketter: travarkivet
Categorical startade i måndags på färjestad. Han är lite stänkrädd när han går bakom hästar och när det går så fort sista biten så är det svårt att få fart på honom jag var annars ganska nöjd med honom. Vi kollade upp honom under veckan och han reagerade lite på vänster framknä och kota så han blev behandlad där startar i månads skiftet maj /juni. 

Veterinär Nina Lundin var här i tisdags och kollade upp några hästar. 
Eraja Jaam var helt okej nu vid återkontrollen och startar troligtvis på Eskilstuna 17 maj. 
Valnes idolia reagera lite på vänster framknä liten reaktion så hon startar i slutet av maj. 

Livi Pamir var nu bra i halsen så han blir kastrerad på måndag på kliniken. 

Global Tess är jag väldigt nöjd med nu och hon startar troligtvis på Eskilstuna 17 maj. Vi körde några repor mellan 25-30 i tisdags på våran rakbana med stigning. 

Global Skipper var med i samma jobb som Tess och han kändes bra och han startar i början av juni. 

Evita Jaam är fin här hemma och kommer att gå ett nytt provlopp på onsdag nästa vecka. Hon kommer då att få ha på sig stress huvan ett par dygn innan provloppet och få med sig Cobbys Nana som sällskap. 

Mon Petit Cheval är som vanligt pigg och glad i träningen. Han startar på Axevalla på tisdag 1640m volt med bara fem hästar med och tyvärr fick han sämsta spåret 4.

Cobbys Nana tränar bra hemma och det är dags för nytt provlopp på onsdag nästa vecka. 

Freja Jaam nöter på och det verkar som hon har släppt lite på handbromsen... 

Global Villy är fin i träningen han går backintervaller med tryckvagnen varvat med sand intervaller. 

Oj vad grönt och fint det har blivit ute nu och hästarna är verkligen nöjda med lite gräs i hagarna. 

Global Pixie ska kollas nästa vecka om hon är dräktig med Nuncio. 

Global Express är i dagarna seminerad med Brodway Hall och c. R Bedazzled blir seminerad ikväll eller imorgon med Orlando Vici. 

Global Mon Chichi ska föla 16 maj men mjölk droppar ur spenarna så det kan inte dröja länge innan hon fölar e s. J's caviar 

Bella Jaam ska föla 18/6 med S. J's caviar och Global on fire 26/6 med Uncle Lasse. 
 
Läs hela inlägget »
I måndags var det dags för kval för Valnes Idolia på färjestad. Hon skötte sig perfekt och gör det mesta rätt nu tycker jag och svarar direkt på mina kommandon. Vi kollar upp henne nu och hon startar i månadsskiftet maj/juni. 
Igår var vi till Årjäng och körde provlopp med Evita Jaam. Hon blev väldigt stressad och orolig både i stallet och på banan men skötte sig bra i provloppet vi får åka in med henne igen och jag kommer att ta med henne in när det är trav och låta henne se banan innan tävlingarna och även stå i gäststallet under tävlingen. 

Categorical startar på färjestad på måndag från spår ett bakom bilen. 

Global Tess skulle också starta men jag hade spårförbehåll och hon gick ur loppet pga det samma sak med Mon petit Cheval. Dom startar så fort jag hittar bra lopp för dom. 

Veterinär Ellen lillegård är på plats i några dagar nu och jobbar med chiropraktik och tänder bla ska alla tvååringar få en koll. 

Imorgon fredag kommer grävaren och vi ska börja planera för nya banan. 

På tisdag kommer vet Nina och ska bla ha återkontroll på Eraja Jaam och vi ska även kolla categorical efter loppet. Idolia ska kollas och halsen på Livi Pamir om det går att söva och kastrera honom nästa måndag. 

Paleo pride startade i tisdags på ålborg för Fleming men blev diskad såg inte bra ut, vi får avvakta och se vad som händer. 

Bilden är på Valnes Idolia när vi köpte henne som ettåring. 
Läs hela inlägget »

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer