Tiden går och händelser går igen ...

Torsdag kväll
I torsdags kväll startade Global Villy i lopp 3 på Åby kl. 19:05. Jag hade fastnat på Bauhaus och skulle inte hinna hem. Klev in i närmaste ATG-butik och såg att Villy felade i början av första sväng och försvann från tv-skärmen ut till höger. Men en bit in på första bortre rakan dök han upp men tappade travet igen och på nytt lämnade han skärmen. Kvar blev bara bricka 7 en bit efter klungan och alla andra brickor med sina travare synliga på skärmen. Nummer 7 Global Villy var nu osynlig med undantag för brickan. På sista bortre verkade bricka 7 ta in igen på klungan (’Jaha, Jonas ger Villy ett snabbjobb’). I sista sväng flyttade sig bricka 7 ut från innerspår. (’Ja, det räckte, nu lämnar Jonas banan.) Så jag följde loppet till slut och såg att tidiga ledaren hoppade i mål. (Jaja, man kan inte vinna jämt.)

Fredag förmiddag
På fredag förmiddag kollade jag resultatet på www.travsport.se. Fick för mig att Villy blev störd till galopp i första kurvan och skulle kolla ev. bestraffningar. Då får jag se att Villy tog sista pengarna på en tid som skvallrade om att lopparkivets filmare slaget av kameran och släckt lyset innan Villy var framme. Och att matlappen var av det jysta slaget, nästan 60-talsnivå. (’Tack Jon Walter!).

Ringde Jonas och han var mycket riktigt på väg mot stallbacksinfarten med Villy innan han konstaterade att det inte längre fanns så många travare kvar i loppet. Och Villy var långt ifrån tom utan travade vidare till mål.

I historiskt perspektiv
Svårt för mig att inte komma ihåg en liknade målgalopp några år tillbaka, drygt 58 för att vara exakt. Så sent som förra veckan återanvände jag den händelsen i Smaragd – del 1.

Den gången vann jag 20 kr netto. Den här gången 1.080 kr netto. Trots denna ökning kommer inte detta att förändra mitt liv törs jag säga. Men som många har påpekat: pengar är inte allt!

Willy Nyström