Tekno Odin ...

och Carné Safari!

’Jeezus! Det trodde jag aldrig. Men det finns ju ingen som helst likhet mellan de här?’

’- Nu skenar din fantasi värre än någonsin. Läs hela inlägget innan din tunga slinter!’

En av veckans nyheter berättade Sulkysport om och jag insåg att detta borde jag som närvarande vid Solvalla Veteraners evenemang förrförra lördagen där Jan-Olov Persson var dragplåster, ha förstått. Bland åhörarna fanns en viss Jan Arnesson, son till Astor Arnesson som 1970 köpte Carné Safari till sitt travstall (Stall Slugas). Med hjälp av Rolf Sjöström och Torbjörn Boije fick jag hälsa på Jan Arnesson och tillfälle att prata med honom mellan hans bevakning av förberedelserna för Järvsöodin och Guli Tor inför Centaurs lopp. Men säkert hade Jan och Jan-Olov utrymme för att komma överens om de avgörande detaljerna inför budet på Tekno Odin.

Jag kommer aldrig att bli den grävande journalist jag siktat på sedan jag som 18-åring var på ett introduktionsträff på Journalisthögskolan. Pappa förklarade att jag skulle få börja med att jobba gratis som volontär på Kråkmåla Dagblad och att tandläkare tjänade jättemycket.

Copyright SulkySport
Copyright SulkySport

Jan Arnesson har också fått länken till
 http://www.stallmoberg.se/stall-moberg/att-vara-travhästägare-del-1-carne-safari-38408224  Hur säljer man en travhäst? 
där han, broder Ove och mor kan läsa om hur det gick till när Carné Safari bytte ägare.

Ännu en gång: Detta är alltså fakta bakom rubriksättarens sensationslystnad där eventuella tolkningar till fullo är läsarens ansvar.

Willy Nyström