Oaks på lördag

Årets Oaks är kanske mer intressant än vanligt i år med många lovande 3-åriga ston.
 
Även om andraplatserna i uttagningarna inte direkt underlättat uppgiften för Great Skills och Good Vibes så var deras insatser då med utmärkt beröm godkända. Trots allt är de beroende av hyfsat störningsfria första 500 för att lyckas få lagerkransen. Jag har biljett till E-läktaren på lördag.
 
För några månader sedan fick jag rådet att ’Aldrig kolla en bra story’. Numera inser jag att det finns massor med exempel på detta, särskilt på Internet där rubriksättarna ofta verkar sakna någon ansvarig utgivare. Så nu törs jag publicera de brännande nyheterna Frida och Stig tillsammans igen och Categorical och Eraja Jaam miljonärer.
 
Frida och Stig tillsammans igen …
 
För några veckor sedan arrangerade Stall Moberg en föreläsning av Stig Wiklund mental coach där en av hans disciplar är Frida Karlsson. Jag hade gärna varit med och lyssnat men det gick inte och då såg Anne till att jag fick läsa Stigs bildmaterial vid föreläsningen. Föreläsningen hölls i konferenslokalen ovanpå stallet.
 

Efter genomläsningen tackade jag Anne så här:
 
’Tack för det här materialet. Utan att veta varför har jag med åren lärt mig att försöka undvika att tänka för länge på något olöst. Istället försöka göra något åt det olösta även om det inte är den bästa lösningen. Några av mina bästa idéer har jag fått när jag tagit min söndagslöptur på Järvafältet. Saker som jag funderat lite över varje dag i veckan faller på plats när inget annat stör hjärnan. Det är inte löpningen i sig som krävs utan frånvaron av annat okontrollerat som stör tankarna. Det som Stig lär ut är bl.a. att tänka några positiva tankar på morgonen och likadant på kvällen: Det kan vara en bra start på dagen att koncentrera sig på det som är viktigast den dagen och förhoppningsvis kunnat bocka av några viktiga saker på kvällen. Samtidigt ger man sig själv en klapp på axeln.
 
När jag jobbade brukade jag lösa korsord några minuter innan jag släckte. Det tömde hjärnan och jag somnade och sov hela natten. God nattsömn tror jag är den viktigaste paustricket för hjärnan. Det hände ibland att jag vaknade några timmar för tidigt och inte kunde somna om. Även då fungerade några minuters korsord att få hjärnan att somna om.
 
En annan sak som Stig tar upp är att gott självförtroende också är bra för hjärnan och det man ska åstadkomma. Du kommer kanske ihåg den längste av mina arbetskamrater som var med helgen 2015 – Rolf – som lärde mig att ’Ett säkert uppträdande kan dölja oceaner av okunnighet’. Jag har några exempel på detta men de har inget med trav eller hästar att göra så de passar inte på www.stallmoberg.se.
 
Categorical och Eraja Jaam miljonärer.
 
Kollar ni hagkompisarnas startprissumma så kan man läsa att de är 568’ resp. 451’. Kompisarna stod inne i stallet den dagen och lyssnade till Stigs föreläsning och kom fram till att de tillsammans sprungit in 1019’! ’Då är vi miljonärer’ gnäggade de i kör så högt att Stig fick ta en paus.
 
Aj då, råkade visst få rubrikerna att få läsarna att missförstå vad jag avsåg att berätta! Nåväl, för några år sedan var jag lite fundersam över om  besökarna på www.stallmoberg.se skulle tro att allt jag berättade var sant. Samtidigt försäkrade jag Jonas och Anne att ’när jag ljuger så gör jag det så tydligt att ingen kan missförstå det’. Eller hur?
 
Willy Nyström