Ivanhoe inspirerar hagkompisarna

Sir Ivanhoe imponerade i sin debut. Från femtespår i volten nöp han i trav direkt i en tvär uppvändning och susade iväg som han aldrig gjort annat. Efter ett halvvarv styrde Jonas till ledning och där blev han.
 
Vid segerintervjun bekräftade Jonas motvilligt att Ivanhoe har förutsättningar för en god 4-årssäsong.

Se loppet.

Spela alltid Eraja Jaam

Frågan är om inte Ivanhoe inspirerade de två äldre i grannhagen till fina formbesked. Eraja bekräftade ännu en gång att han vill vara med där framme och slippa irritera sig på drullar i klungan. Catten höll sig artigt längre ner i fältet och lät sin kompis sedan 2016 inhösta applåderna.

Sedan mitten av juli har Eraja gjort 7 starter och vunnit 3 av dessa till 87, 26 och 26 gånger insatsen. ’When will they ever learn?’

Se loppet.

Vill också lägga till att jag varit med Ivanhoe längre än han förstår. Sommaren 2017 blev det bestämt att Bella Jaam skulle betäckas med S. J:s Caviar. Helgen där uttagningarna till Sto-championatet skulle köras följt av Årjängs Stora Sprinterlopp körde jag ner till Axevalla och hejade på Global Tess. Därifrån till Östensbyn för övernattning i gästhuset. Trodde att jag kunde ta rygg på Jonas men han hade ett annat uppdrag på hemvägen: att hämta sperma i trakten av Mariestad och lämna till Åke Wall på Valnevikens stuteri. På förmiddagen tog jag en liten sväng till Valneviken och hälsade på Bella som var inackorderad där i väntan på insemineringen. Den gjordes senare samma dag och efter några veckor fick jag veta att Bella blev dräktig direkt och i juni 2018 födde Bella sitt första föl – han som skulle döpas till Ivanhoe.
 
Ivanhoes uppfostran sköttes under överinseende av morbror Mon Petit Cheval som då dragit sig tillbaka från tävlingsbanan och lärde ut vett och etikett i hagen. Igår visade Ivanhoe vett och etikett på tävlingsbanan.

Eraja Jaam

Bilden tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden tagen vid ett annat tillfälle.

Ivanhoe Jaam

Categorical

Willy Nyström