Global Villy segrade på Halmstad

Snabb start till spets och slut.

Se loppet

Spännande? Inte ett dugg. Men njutbart.

Får erkänna att Villy inte fick den fokusering som han vanligen skulle fått. Det globala trycket på uppmärksamhet var hårt hemma i Hässelby. Laila följde friidrotts-VM på NRK:s sändning på tv:n med bröderna Ingebrigtsen och Karsten Warholm, jag Viksjös Ståhlman på SVT på pc:n. Emellanåt fick jag låna fjärrkontrollen på tv:n för att följa utvecklingen av en fotbollsmatch i Östersund.

Allt detta medförde att jag missade live-sändningen av Villys lopp. När jag kom ikapp mediatrycket gick jag in på atg.se/Resultatkalendern Halmstad lopp 10 för att klicka igång lopparkivet och får se Global Villys namn direkt! Han vann! Och med en klick rullade det spänningsfria men njutbara loppet igång.

Som vanligt svårt att inte ännu en gång nämna Global Express (Villys mor). Alltid denna Express!

För någon månad sedan skrev jag en text om Tränare och tog Karsten Warholms och bröderna Ingebrigtsens tränare som exempel på hur olika tränare kan vara, även samtida och från samma land med adepterna som löpare. Läste nyss ett längre reportage om Warholms tränare Leif Olav Alnes.

Läs gärna reportaget men har ni bråttom vill jag ge ett exempel på Doktor Sprints karaktär. ’Man lär så länge man lever’ har han modifierat något: ’Man lär så länge man har elever’.

Willy Nyström