Uppföljning senaste helgen
England

Tydligen har jag övertolkat betydelsen av Brexit eller vad man ska kalla den dyrbara processen. Makterna ser Storbritannien inklusive England som en del av Europa, kanske rent av en väsentlig del. Möjligen fick vi de senaste dagarna veta orsaken? Premiärminister Theresa May leder Storbritannien med varlig hand till en mjukare nyans av särbehandling inom EU. Knappt ens värt etiketten ’exit’ enligt flera ministrar som nu lämnar sina uppdrag, bl.a. den talföre utrikesministern Boris Johnson som ser en möjlighet att bli kommande premiärminister. Detta kan bli en enastående lång process. Och resultatet: Boris Trump!

Och därför fick England vinna över Sverige i lördags. Ryssland är tydligen enligt dessa makter inte helt salongsfähigt och fick tacka för sig efter straffläggning. Rule Europe!

Enligt senaste nytt skickade makterna sitt sändebud Mick Jagger till arenan. 

https://www.msn.com/sv-se/sport/fotbolls-vm/jagger-misstänks-ligga-bakom-englands-förlust/ar-AAzXpKz?ocid=spartandhp

Catten
Catten på Jarlsberg tycker jag fortfarande är jättekul. Passar bra att berätta att Carné Safari nästan var på väg till Jarlsbergs Grand Prix för 3-åriga sommaren 1967. Men vi avstod när vi förstod att Knubben skulle få starta med dubbla tillägg trots modest startprissumma.

Åter till Catten så var makterna en bidragande orsak till att jag inte var fysiskt på plats i fredags när 62-oddsaren brisade i hamn likt en valfångare. Vid ingen av Cattens 6 segrar har jag varit där så varför chansa?

Delägare Hans och Annette Bodin, Tore Fyrand, Janne Olsson och J. Moberg.

Hans tävlingsbana inleddes sisådär med 4 starter utan seger. Så i femte starten segrade han i spurten i ett överpacat lopp på Färjestad. Möjligen föll polletten ner den gången på honom. Jag nöjde mig med att konstatera att det är en travare med bra kapacitet.

I den sjätte starten segrade han på Axevalla och på mig föll polletten ner 600 meter kvar. Efter att ha gått i dödens större delen av loppet startade trean i andraspår en rejäl fartökning 700 kvar och kom med bra fart upp utvändigt om Catten. Catten taktade om direkt och gick till spets halvvarvet kvar. Då insåg jag vad Jonas menat när han sedan ett år tillbaka antytt av vi hade en riktigt lovande travare.

Cattens lopparkiv

När jag pratade med Jonas i söndags föreslog jag hur han kunde agera i fortsättningen med Catten:

Om du inte får spets, kör fram utvändigt om ledaren och fråga ’Hej, vad heter din häst? Min heter Categorical och tyvärr går han inget i ryggar så jag har inget val om du ursäktar. Tjohej Catten!’.

Att Catten har uppnått viss respekt kunde Jonas bekräfta. Den norske tränaren Gunnar Austevoll var på plats i Årjäng när Catten vann i årsdebuten. Han kunde säkert värdera Cattens insats okulärt. Dessutom fick han sin uppfattning bekräftad av Jonas i intervjun av Matteus Lillieborg direkt efter målgången.

I fredags körde Gunnar Austevoll andrahandsfavoriten A Brave Heart i Cattens kvalheat från spår 5. När han såg att Jonas var på väg mot spets verkade han nöja sig med dödens hellre än att försöka få överta från en 62-taggare. Respekt!

Willy Nyström