Dramat på Östensbyn men gräset var mjukt

I söndags tittade Laila och jag in på Östensbyn på vägen hem från Oslo. Anne och Jonas tog oss med på en promenad till den stora hagen med årsfölen som fortfarande är under uppsikt av sina mödrar.

De nyfikna fölen promenerade till oss och vi klappade och kliade dem allt vad vi hann. I något läge uppfattade ett föl att jag var lite ointresserad och tog några steg närmare mig. Ett av stegen placerade han på min vänsterfot på ett sätt som vilken fotbollsdomare som helst hade blåst av för stämpling. Något gult kort var inte aktuellt eftersom alla såg att det inte var avsiktligt. Jag hade svårt att hålla balansen och tog ett steg bakåt för att återvinna den men fastnade på en tuva och ramlade baklänges. Där låg jag och beskådades av hela fölflocken med mödrar och tre personer som undrade vad jag höll på med.

Väl på benen kunde jag få hjälp att identifiera tacklaren som är Global Express’ årsföl. Alltid denna Express!

Inser att jag kanske tar i lite i rubriksättningen av dagens text men som uppväxt med kvällstidningslöpsedlar är ordet ’drama’ en persons subjektiva uppfattning av en händelse. Den man som i måndags morse intervjuades i SVT:s morgonstudio har väl mer täckning för ordet ’Drama’. Han gosade med ett djur på Skansen-akvariet som inte bara stämplade en arm utan behöll halva.

Willy Nyström