loading...

2016 > 06

Bella Jaam var inte sig lik igår på bjerke vi fick ledning i lågt tempo men hon vek ner sig, blev visserligen fyra men hon underpresterade. Luften var väldigt fuktig så jag misstänker att det var det som ställde till det i halsen för henne hon kändes bra i travet och var fin i värmningen. Eventuellt provar vi igen i Årjäng 16 juli. 

Global Skipper blev behandlad i vänster framknä och vänster framkota igår. 

C.R Bedazzled var inte dräktig idag på kollen. 
Det är lite uppförsbacke nu..............!!!!!!!!
Läs hela inlägget »
Äntligen är bastun klar i torsdags kväll var det premiär, två timmar blev det i bastun härligt. Igår blev det en timme. Ni är välkomna hit och basta, lugn getingarna är borta annars hade jag aldrig suttit där. 
Imorgon ska C.R Bedazzled kollas om hon är dräktig och på fredag ska Global Mon chichi kollas om hon är dräktig med Raja Mirchi. 
Läs hela inlägget »
Det blev en väldigt dålig dag på Kalmar igår. Global Skipper förstod jag skulle få problem med femte spår i volten och han tog till galopp direkt. Han kändes bra annars men vi kollar nu upp honom. 

Paleo pride bröt i svängarna och i sista sväng tappade han travet. Det är svårt att sitta utvändigt ledaren i långlopp därför chansade jag att köra mot ledaren ifall det gick att överrumpla honom men framför allt att skapa en lucka bakom honom men båda misslyckades. 
Vi har kommit snett på det pga halsinfektion till Örebro och eländet på bjerke då det har blivit för kort tid mellan loppen så jag inte har haft möjlighet att behandla hans bakknä. Vi får inte fram något vid böjprov på bakknät utan det är först i lopp när det blir fart eller i undersöksvolten hos Jonas Tornell vi ser problemet så därför är det lite besvärligt att ha full kontroll på det. Nina Lundin får nu kolla igenom honom samt behandla bakknät. 
Läs hela inlägget »
Idag var vi in till färjestad med Categorical och Eraja Jaam. Eraja hade lite känning i ett överben som han har fått på vänster framben, vi kommer att frysbränna det om två veckor först ska han få lite antiinflammatorisk medicin. Det blev galopp i första sväng för honom men sen gick han ca 1.27 1900 m. 
Categorical var väldigt fin på ca 1.26 2140m. Han behövde inte titta på allting den här gången och han är läcker. 
Categorical på bilden. 
Läs hela inlägget »
Bella Jaam och Mon Petit Cheval var in till veterinär Nina Lundin idag. Cheval reagerade lite på båda framknäna så han blev behandlad där. 
Bella Jaam reagerade inte någonstans. Hon startar snart igen ev bjerke nästa vecka. 
Bild från mammas trädgård. 
Läs hela inlägget »
Det blev galopp både för Global Tess och Bella Jaam på Axvalla i söndags. Tess blev bekymrad och slappnade inte av från start så galoppen kom. Hon behöver helt enkelt vara med och lära sig. Hon kändes bra efter galoppen och fick sista pengarna. 
Bella Jaam laddade jag från spår sju och vi kom till ledning i första sväng men då rulla hon över i galopp vilket jag tycker inte hon borde gjort det blev en galopp 700 kvar också så det är något som stör henne. Hon ska till veterinären imorgon tisdag, även Cheval ska kollas upp. 
Idag var det dags för Dante Jaam och Dregen Jaam att kvala Dante sprang med där bak på ett bra sätt 1.20 blev tiden. Dregen slog på en galopp in i första sväng men gick sedan hyggligt på 1.22. Båda får träna på iallafall två månader till innan start. 
Om jag bara får bort dom jäkla getingarna från bastun ska jag premiär basta imorgon för nu är den äntligen klar. 
Läs hela inlägget »
Global Tess och Bella Jaam startar på Axvalla på söndag. Tess har fått spår 6 bakom bilen. Bella fick spår 7 bakom bilen. 
Dante Jaam och Dregen Jaam kvalar på måndag på färjestad. 
Paleo pride och Global Skipper kommer troligtvis att anmälas till V75 i Kalmar nästa helg. 
Global on fire var tyvärr inte dräktig den här gången heller hon kommer att semineras om igen på lördag. 
Läs hela inlägget »
Global Skipper gjorde ett bra lopp idag på bjerke. Han är som vanligt seg ifrån start så springspår hästarna på tilläggs volten kom ikapp oss nästan direkt vi hamnade tredje inner. Det blev dåligt tempo men när luckan kom in på upploppet så gick han fort till tredje platsen. Han kändes bra och jag var väldigt nöjd med honom. Vi kollar upp honom nu och nästa start blir om 2-3 veckor. 
Mon Petit Cheval blev utan pengar i ett stenhårt lopp med lite strul i sista sväng. Vi kollar upp honom sen får han träna i 4-5 veckor så han får ladda batterierna igen. 
Hemma på gården vid 21 ikväll från bjerke så var det lite jobb och förbereda inför morgondagen resa till bjerke. Åkte även iväg med Global Express till Bengt Wall för det närmar sig seminering med Broadway Hall. 
Vi åker kl 0900 imorgon till bjerke. 
Läs hela inlägget »
Etiketter: global skipper

Våran nya hemsida är nu klar lite andra saker kommer allt eftersom. Vi har haft mycket bra hjälp av Willy Nyström och hans granne Jimmy som är mycket travintresserad och dom kommer att vara lite support ett tag framöver. 
Jag kommer försöka uppdatera hästarna under stallrapporten.  Varje häst har fått en länk både till st och blodbanken.nu. 
Idag har Leif och Sture varit här och hjälpt till, dom var ner till rakbanan och kollade när Leifs delägda Evita Jaam och Valnes Idolia tränade på rakbanan, och han var nöjd med det han såg. 
På eftermiddagen kom Tommy och grejade med dörren till hästbilen en liten grej som har gått sönder sen svetsade han igen några små hål på vatten tunnan. 
I morse var vi och kollade C.R Bedazzled om hon var dräktig men hon var tom så det är bara att försöka igen. Global mon chichi var också med och eftersom Eraja Jaam går så bra har jag bestämt att betäka henne med Raja Mirchi igen och hon var klar för att semineras. 
Vi har en spännande helg framför oss med två starthästar imorgon på bjerke och en på söndag på bjerke, ni kan läsa mer om dom under stallrapporten. 
Ha en trevlig helg. 

Läs hela inlägget »
Två timmar telefon möte med Willy och Jimmy om nya hemsidan tar på krafterna för en data nörd som mig. Planen är att imorgon lansera nya sidan. 
Läs hela inlägget »

Dante jaam och Dregen Jaam var igår inne på färjestad och för att gå ett banjobb. Dom fick gå 1.22 i jämn fart full väg och jag var nöjd med båda två. Dom får kvala 20 juni på färjestad. 

Läs hela inlägget »
Vi har riktigt bra segerprocent i stallet i år, vi ligger nu på 30 %segrar.
Läs hela inlägget »

Global Tess vann igår på Årjäng. Hon höll ledningen från innerspår och fick bestämma lite första varvet sen avsluta hon sista varvet efter 1.14,7 och vann på bra sätt. Nästa start blir på Axvalla 19 juni. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: global tess

Radio Moberg

loading...

Med stöd av lantbruksprogrammet utvecklar Stall Moberg verksamheten med en ny bana och lösdrifthallar.

Sponsorer